Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Hogyan javítsuk az inputanyagok hatékonyságát?

2016.03.11.

Ismeretes, hogy a szervetlen tápelemek hasznosulási rátája gyenge, nem igen éri el a 40%-ot sem. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miként lehet ezt fokozni úgy, hogy nem a műtrágyák dózisait növeljük?

 

Hírlevél_kukorica_2016

 

Tisztelt Partnerünk!

Ismeretes, hogy a szervetlen tápelemek hasznosulási rátája gyenge, nem igen éri el a 40%-ot sem. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy miként lehet ezt fokozni úgy, hogy nem a műtrágyák dózisait növeljük, aminek egyébként is jelentős talajélet romboló hatása van, ugyanakkor meredeken növeli a termelés költségeit bizonytalan megtérülés mellett.

GaranciapecsétMilyen problémákat okoz, ha nem megfelelő a biológiai élet a talajban?

• talajszerkezet romlás (tömörödött, levegőtlen, elsavanyodott stb.)

• rossz vízgazdálkodás (pangó vizek, belvizek), gyors kipárolgás

• csökkenő szervesanyag tartalom (elégtelen humifikáció)

• a kultúrnövények potenciális fejlődésének elmaradása

• elégtelen műtrágya hasznosulás

• fokozott növényvédelmi problémák (fertőzött növényi maradványok)

• nehezített talajművelés (szár- és gyökérmaradványok)

• nagyobb vonóerő igény (növekvő üzemanyagfelhasználás)

Mi a megoldás?

A megoldás a BactoFil® termékcsalád (1 l/ha) beillesztése a növénytermesztési technológiákba, ezzel kialakítva a talaj és a növény egészséges kapcsolatát.

BactoFil technológiára épülő baktériumtrágyával kezelt talaj Nagydorogon

 

A kezelt területen 3 éve használják a BactoFil® technológiát. A fővetemény elé, attól függően, hogy egyszikű vagy kétszikű kultúrát vetnek, BactoFil® A10, illetve BactoFil® B10 kerül. A tarlókezelés során minden esetben BactoFil® Cell szárbontó talajbaktérium-készítményt használnak. A felvételezéskor a kukorica még mindig zöld és a 2015-ös rendkívüli asztályt is jól viselte. A kezeletlen terület az út másik oldalán fekszik. Ugyanazt a csapadékmenyiséget kapja és ugyanaz a talajszerkezet is. A terület kezelésének technológiája ismeretlen, annyit lehet tudni, hogy biztosan nem használják a BactoFil® technológiát.

Kukorica_KITE_dm

A KITE Zrt. Hódmezővásárhelyen állított be kísérletet kukoricában, ahol a kontroll területet KITEstart® FL -lel (20 l/ha) kezelték, mellette a KITEstart® FL (20 l/ha) + BactoFil® A10 (1 l/ha) kombinációt használták. A kijuttatás a vetéssel egy menetben, 40 l víz felhasználásával történt 2015. április 16-án. 

2015. június 3-án végzett felvételezések azt mutatták, hogy a KITEstart® FL + BactoFil® A10 baktériumkészítménnyel kezelt területen a kukorica magassága, gyökérzete, és a fotoszintetizáló levélfelülete is jóval fejlettebb volt a kontroll (csak KITEstart® FL) terület növényeinél. A képek azt szemléltetik, hogy a BactoFil® hogyan növeli meg a szervetlen műtrágyák hatását (szinergizmus).

Mezőhegyes_dm

A diagram azt mutatja, hogy a BactoFil® A10 mint pótlólagos ráfordítás milyen termésátlag növekedést eredményezett. A költség-jövedelem vizsgálatánál látszik, hogy a megtérülés majdnem háromszoros.

Kijuttatás

A BactoFil® + KITEStart® FL kombinációt a vetéssel egy menetben, vetőgépre szerelt kijuttató berendezéssel kell kijuttatni 20 liter KITEStart® + 1,0 l/ha BactoFil® A10 vagy B10 + 40 liter víz kombinációjában. 

Nagyteljesítményű gépek esetében az ideális eszköz a KITE–JET, kisebb gépek esetében a BactoFil S-JET. Ezekről a KITE, illetve az AGRO.bio szakembereitől kaphat felvilágosítást.

Kitestrat+Bactofil szalag

• Erősített starterhatás

• Azonnali és tartós tápanyagellátás

• Mikroelemek biztosítása

• Fonalas gombák (pl.: fuzárium) szaporodásának gátlása

• Humifikáció

• Talajszerkezet javulás

• Pontos adagolás

• Nagy teljesítmény

Kiszerelés_KITE_BactoFil

További részletekért és információkért keresse területi képviselőinket és látogasson el az AGRO.bio weboldalára.

Tamás István

Kereskedelmi és marketing igazgató

Kapcsolódó galériák