BactoFil® Szójaoltó

BactoFil® Szójaoltó talajbaktérium

 

   Nagyobb, biztosabb termés

   Magasabb fehérjetartalom

   Intenzívebb N-kötés

   Jobb gümőkötődés

   Biokontroll hatás

 

 

   A szójára szelektált baktériumtörzsek a fő- és a mellékgyökereken stimulálják a N-kötő gümők kialakulását.

   Az intenzívebb N ellátottság aktívabb fehérjeszintézist indukál, amely lehetővé teszi a termés fehérjetartalmának növekedését.

   A gümőkben lévő baktériumok a légköri N kötésével biztosítják a szója számára szükséges nitrogént.

   A betakarított termés magasabb fehérjetartalma jobb minőséget, nagyobb jövedelmezőséget biztosít.

   A BactoFil® Szója stabilizálja és optimalizálja a talaj-növény rendszer működését, hozzájárul a nagyobb, jobb minőségű terméshez, a gazdálkodás sikeréhez.

 

A Bradyrhizobium japonicum baktérium szimbiózisban él a szójával. Feladata főként a légköri nitrogén megkötése és a növény számára szükséges nitrogént biztosító gyökérgümők létrehozása.

Felhasználás

Szójatermesztésben, talajoltás céljára 0,2–0,4 l/ha mennyiségben a kijuttató eszköztől függően 20–250 l vízmennyiséggel, vetés előtti talaj előkészítésekor a talaj felszínére kipermetezve, majd a kijuttatás után a talajba dolgozva.A BactoFil® Szójaoltó készítményt a BactoFil® B10 készítménnyel együtt, tankkeverékben célszerű és ajánlott kijuttatni.

 

Engedélyokirat

Biztonságtechnikai adatlap