BactoFil T JET

BactoFil JET

A kétmenetes kijuttatási eljárás hátrányainak kiküszöbölésére a FarmCenter Kft. az AGRO.bio felkérésére kifejlesztette a BactoFil JET típuscsaládot.

BactoFil JET típuscsalád a talajmunkákkal egymenetben teszi lehetővé a BactoFil® talajbaktérium termékek optimális kijuttatását. Az eljárás eszköz, idő és munkaerő takarékos.

A BactoFil T-Jet néven forgalmazott készülék a traktor elejére kerül és a szórókeretet egy úgynevezett szóró rúd helyettesíti. Ez sokkal kisebb, ezért egyszerűbb a kezelése és mindössze 3 fúvókával biztosítható az akár 12 méteres szórásszélesség.

A három TeeJet fúvóka a T alakú kóracél szórórúd közepén és két végén található. A munkaszélesség a szórórúd magasságának a változtatásával állítható. Nagyon lényeges előnye a készüléknek, hogy a fúvókák nagy cseppeket képeznek, amelyek sokkal kevésbé érzékenyek az elsodródásra, ezért akkor is lehet a készülékkel dolgozni, amikor egy hagyományos fúvókával szerelt szórókeretes kijuttató berendezéssel már nem.

Természetesen ezek a nagy cseppek nem lennének alkalmasak mondjuk egy gombaölőszer kijuttatására, de a tarlóra és a talajra kerülő BactoFil talajbaktérium készítmény kijuttatására - amelyet a talajmunkagép azonnal belekever a talajba – kiválóan alkalmas.

A FarmCenter Kft. az évek során a különböző igényeknek megfelelően kialakította a T-JET kijuttató rendszereket.

BactoFil T JET előnyei:

  • kevesebb vízmnennyiség (50-100l/ha)
  • nagyobb cseppméret, kisebb elsodródás
  • 1,5 m-es szórókeret, nincs szétszerelés
  • max. 12 m-es szóráskép 3 szórófejjel