Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

BactoFil Cell - A szárbontás nagymestere

2019.10.10.AGRO.bio

Az első biokontroll lépés a kórokozó fonalas gombák (pl. Fuzárium) életterének csökkentésében

 

 

BactoFil® Cell használatával jelentősen csökkenthetők a talajban lévő kórokozók és fertőzésük (lásd diagram). A készítményekben lévő (ligno)cellulózbontó baktériumtörzsek - Cellvibrio -  irányítottan, mintegy fél év alatt lebontják a kórokozók életterét és tápanyagforrását jelentő növénymaradványokat.

 

Továbbá a Pseudomonas fluorescens felveszi előlük a szaporodásukhoz nélkülözhetetlen vasionokat (Fe3+) és intenzív sziderofor termelésével gátolják és akár be is szüntethetik a kórokozók szaporodását, ezzel szignifikánsan csökkenthetjük a talajból eredő fertőzési nyomást.

 

Fuzárium - Agrofil

 

Fuzis kukoricaszár

 

Figyelem! Az említett biokontroll hatás különösen a kukorica utáni kukorica, illetve a kukorica utáni búzavetések esetén fontos.

 

Tarlókezelés 1. menetTarlókezelés 2. menet

 

2015 decemberében, Szigetcsépen a kijuttatás két menetben történt.

 

A próbaásásokat 4 hónappal később, 2016 áprilisában végeztük.

 

BactoFil® Cell-lel kezelt területen 4 hónap alatt teljesen lebomlott a kukorica szár- és gyökérmaradvány, míg a kezeletlen gödrökben az ásás után egész gyökérdarabokat is lehetett találni. Fontos különbség, hogy a kezelt talajok porhanyósak voltak, a gyökérrétegben látható és érezhető volt a talajnedvesség, míg a kezeletlen talajnál mindezeket nem lehetett megállapítani.

Cell kísérlet - duplaképes

KIVÁLÓ MAGÁGY - GYORSAN!

BactoFil® Cell jelenleg az egyetlen olyan kukoricaszár-bontó termék a piacon, melyben a szárbontásért felelős Cellvibrio ostraviensistörzs mellett két kísérő baktérium is található.

Magágy gyorsan - Cell

Kattintson a videó lejátszásához!

 

 

TrichoMAX+BactoFil® termékpár - fokozott hatás

Kérje termékpárban, jelentős kedvezménnyel! TrichoMax készítményünk szinergista hatást mutat a BactoFil termékekkel, mind a gyökér körüli egészséges talaj kialakításában, mind a cellulózbontás tekintetében.

Marketing anyagok

Letölthető állományok