Talajoltó termékek

A talajoltás során a gyökérzónába kijuttatott talajbaktériumok megtelepednek a gyökéren és annak környezetében, amely mind a növénynek, mind a baktériumnak előnyös. Rengeteg jótékony hatása van a talajoltásnak, hiszen számos ponton segíti a kultúrnövények életfolyamatait:
A talajszerkezetben már 2-3 év után egyértelmű javulást láthatunk. Gyorsabban bomlanak le a növény- és szármaradványok, a talajművelés során kevesebb üzemanyagot kell felhasználni, csökkennek a szélsőséges időjárás okozta károk, javul a talaj vízmegtartó képessége és a növény termésmennyisége is. Emellett biokontroll hatása is megfigyelhető, hiszen egyrészt a talajbaktériumok lebontják a kórokozók tápanyagforrását jelentő gyökér- és szármaradványokat, másrészt megkötik a  Fe3+ ionokat, ezzel gátolva azok szaporodását. Ezen kívül a növények egyszerűbben vesznek fel és kötik meg a tápanyagokat, így például a nitrogént, foszfort, káliumot és a vizet is. A talajbaktériumok a kijuttatott műtrágyák hasznosulását is támogatják.
Az AGRO.bio kínálatában csakis kiváló minőségű talajoltó mikrobiológiai készítményeket talál, melyek látványos eredményekhez vezetnek. Kínálatunkban megtalálja a BactoFil termékcsaládot és az Algater talajalga készítményt is.