Hagyományos (kétmenetes) kijuttatás

Kijuttatási eszközök - talajbaktérium

A 2 menetes kijuttatás alkalmazásával szántóföldi permetezőgéppel történjen a termék kipermetezése a tarlóra vagy az elmunkált szántásra, majd ezt a lehető legrövidebb időn belül kövesse a talajművelő eszközzel például tárcsás boronával történő talajba keverés.

Az a legjobb megoldás, ha a permetezőgépet követi a talajművelő gép, természetesen megegyező szórás- illetve munkaszélességgel. Ha ez nem megoldható, akkor feltétlenül törekedni kell rá, hogy a kipermetezett termék beforgatása minél előbb megtörténjen.

Ajánlatos a kipermetezést a kora reggeli vagy a késő délutáni órákban elvégezni, amikor gyenge az UV sugárzás, mivel az károsítja a talajbaktériumokat. Mindig gondoljunk arra, hogy a talajbaktériumok nagyon kitartó élőlények, de az életterük a talajban van, ezért minél előbb jussanak oda.

Ha a kijuttatást követően esik az eső, az mindenképpen kedvező, mert a baktériumoknak egyrészt szüksége van valamennyi nedvességre, másrészt az eső is elősegíti a talajba való bejutásukat.

Szántóföldi permetezőgéppel 200–400 liter / ha vízmennyiséggel juttatjuk ki a BactoFil talajoltó termékeket, majd talajművelő eszközzel azonnal bedolgozzuk.

 

Kapcsolódó képgaléria

Kapcsolódó videógaléria