Symbivit® - mikorrhiza gomba

Symbivit® - mikorrhiza gomba

 

 

 

 

 

   100% eredés

 

   Gyorsabb termőre fordulás

 

   Nagyobb életteljesítmény

 

   Jobb ellenálló képesség

 

   Jobb víz- és tápanyag-ellátottság

 

 

 

 

 

 

   A természetes mikorrhiza gomba szimbiózist alkotva biztosítja és serkenti a növény kezdeti fejlődését.

 

   Stimulálja a gazdanövény növekedését a talaj foszfor-, réz-, cink- és nitrogén felvételének fokozása révén, valamint növeli a növény só-, szárazság- és nehézfémtűrő-képességét.

 

   Hifahálózata segítségével a talaj mély régióiból is folyamatosan vízzel látja el a gazdanövényt.

 

   A mikorrhizával szimbiózisban élő növény a stresszhatásokkal szemben hatékonyabban védekezik, kevésbé szenved a fagytól, a szárazságtól és a betegségektől. Mindennek jelentős termésnövelő hatása van.

 

   A mikorrhizával szimbiózisban élő növény fejlődése gyorsabb, biztosabb. A szőlő- és gyümölcsültetvény 1-2 évvel korábban fordul termőre. A magasabb életteljesítmény nagyobb jövedelmet biztosít.

 

 

 

A Symbivit® természetes eredetű mikorrhiza gombákat tartalmaz, amely hifa-hálózata segítségével megnöveli a gyökér víz- és tápelem felvételére szolgáló felületének nagyságát.

 

 

Felhasználás:

 

Zöldségfélék (kivéve káposztafélék) és gyepek talajkezelésére 150 g/m2 men­nyiségben vetés, ültetés előtt a talajra ki­szórva és a gyökérmélységbe bedolgozva. Szőlő- és gyümölcs kultúrákban, 30-60 g/ növény mennyiségben, a fák/tőkék közé, a tőtávolságtól függően 2-6 lyukba elosztva, talajfúróval, a gyökérzóna mélységébe lejuttatva.

 

A Symbivit® előnyei:

 

  • Közel 100%-os eredést biztosíthat
  • Vegyszermentes megoldás
  • Vízmegkötő gélt is tartalmaz
  • Egyszeri költség az ültetvény életében
  • Akár 50 évig is van hatása
  • Javítja a stressztűrő képességet (aszály)
  • Hamarabb termőre fordul az ültetvény
  • Folyamatos tápanyagfelvételt biztosít
  • Javul a termésbiztonság és a minőség
  • Magasabb szinten stabilizálja a termést

 

A mikorrhiza gombák előnyös hatással vannak a gazdanövény növekedésére, elsősorban a talaj foszfor, réz, cink valamint nitrogén felvételének fokozása révén, valamint a növény só-, szárazság- és fémtűrő-képességének a növekedésében. A növényi betegségek és kórokozók (Phytium, Phytophtora, Fusarium ssp.) elleni védekezésében is szerepet játszanak.

 

A szimbiózis során a növény fotoszintetizált cukrokkal és egyéb szerves anyagokkal látja el a gombát. Cserébe a micélium hatalmas felszínével megnöveli a növény gyökereinek víz és ásványi anyag felvevőképességét. A mikorrhizás növények a betegségeknek is – például a talajlakó mikrobák által okozottaknak – jobban ellenállnak, illetve a szárazságot is jobban elviselik a gombafonalak nagyobb vízfelvevő képessége miatt.

 

Káros anyagok elleni védelem

Kutatások igazolták, hogy a gazdanövényeket a mikorrhiza gombák védelem alá veszik számos káros anyag toxikus hatásával szemben. A gomba hifák megakadályozzák a nehézfémek bejutását.

A mikorrhizával szimbiózisban élő növény a különböző stresszhatásokkal szemben megfelelően védekezik. Kutatások bizonyítják, hogy a növények kevésbé szenvednek a fagytól és a szárazságtól, és jól stimulált „immunrendszerrel” rendelkeznek, ami a növények növekedésére és termésmennyiségére is pozitív hatással van.

A Symbivit® 750 gramm, 3kg, 10 kg, 20 kg és 750 kg-os kiszerelésben kapható.

 

Adagolási táblázat

 

Engedélyokirat

Biztonságtechnikai adatlap