Napraforgó

Bactofil Napraforgó Algafix MicroFull AminoBór BactoFil Cell

 

A napraforgó mikrobiológiai támogatása a több termésért és a nagyobb nyereségért

 

BactoFil® talajbaktérium készítményektől akkor várhatjuk a legjobb hatást, ha beillesztjük a tápanyagutánpótlási és növényvédelmi technológiába. Ez annyit jelent, hogy a vetésforgóban növénykultúrától függően ugyanazon a táblán más és más, a célnak megfelelő terméket használjuk.

 

Minden szem számít! Minden mázsa sokat számít!

 

Hogy betakarítás után mennyi lesz a napraforgó ára, azt sajnos nem tudhatjuk előre. Az viszont biztos, hogy a több, az több. A több termés az több bevétel. A bevételek és a ráfordítások különbsége pedig a nyereség. A mikrobiológiai támogatás lehetőséget ad a költségek csökkentésére, ami a több terméssel együtt bizonyosan több nyereséget eredményez.

 

Az általunk forgalmazott mikrobiológiai készítmények az egymást erősítő hatással olyan alapot adnak a nyereséges gazdálkodáshoz, mint amit évtizedekkel ezelőtt a műtrágya használat elterjedése jelentett. A változó klíma és a változó világ kihívásaihoz alkalmazkodva így lehetünk nyertesei a folyamatoknak.

 

 

Ez egy különleges termék, hiszen a benne található 7 talajbaktérium törzs egymás hatását kiegészítve és erősítve nagyon jelentős támogatást nyújt a napraforgónak. Ez a mikrobiológiai támogatás egyrészt azt jelenti, hogy a növény sokkal jobban képes alkalmazkodni a klímaváltozásból adódó kihívásokhoz, másrészt lényegesen hatékonyabban tudja a termésben megjeleníteni a nemesítés során megnövelt genetikai potenciált.

 

A BactoFil Napraforgó kezelés hatása hektáronként 60 kg N, valamint 35-35 kg/ha P és K műtrágya hatásával egyenértékű.

 

A kezelt területen fejlődő növények:

  • nagyobb gyökértömeget fejlesztenek,
  • több vizet és tápanyagot tudnak felvenni,
  • erőteljesebben fejlődnek,
  • jobban ellenállnak a szárazságnak,
  • több termést adnak.

 

A BactoFil Napraforgót 1 l/ha adagban, vetés előtt a magágy készítéskor kell a talajra permetezni és azonnal a talajba bedolgozni.

 

 

Az Algafix olyan élő balatoni zöldalgát és az általa termelt növényi hormonokat tartalmaz, amely:

 

  • jelentősen javítja a napraforgó stressztűrő képességét,
  • fokozza a tápanyag és vízfelvételt,
  • gyorsítja a növény fejlődését,
  • serkenti a növekedést.

 

Az Algafix adagja: 1-2 l/ha.

 

Tavasszal a megfelelő hozam és olajtartalom biztosítása érdekében a napraforgó bórigényének kielégítésére Algafix + AminoBór együttes kijuttatása javasolt 2 alkalommal 1 illetve 2-4 l/ha adagban, egy rovarölős kezeléssel egy menetben elvégezve.

 

 

A CELL egy egészen egyedülálló, mikrobiológiai cellulózbontó készítmény. Ez a termék már a következő kultúrát segíti azáltal, hogy jelentősen meggyorsítja a szár- és gyökérmaradványok elbomlását. Ez azért fontos, mert a napraforgó betakarítása után akár 5-7 tonna növénymaradvány van a táblán, amely rendkívül nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz. A Cell kezelés hatására ezek a tápanyagok már a következő kultúra számára felvehetővé válnak.

A CELL másik nagy előnye, hogy a napraforgó növénymaradványaiból a talajba került kórokozók életterét csökkenti, szaporodásukat visszaszorítja, ezáltal a következő kultúráknak kisebb fertőzési nyomással kell megküzdeni. Adagja: 1 l/ha.

 

 

Ha az elmúlt 8 év során volt napraforgó a területen, és szeretnénk elkerülni a Sclerotinia és a Macrophomina károsítását, akkor feltétlenül érdemes vetés előtt TrichoMax-szal kezelni a táblát. Ez a termék hatékony mikrobiológiai támogatást biztosít a fertőzési nyomás csökkentésével és a növény ellenálló képességének növelésével.