Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Tavaszi támogatás a növényeknek

2021.03.26.AGRO.bio

Algafix, az előalgás biostimulátor

Őszi vetésű nővényeink tavaszi támogatásával már most sokat tehetünk a stressz-hatások okozta termésveszteség elkerüléséért. A talajmenti fagyok, a szárazság, vagy a kórokozók miatti gyenge indulás ellensúlyozására segítsük növényeiket természetes módon, élő algát tartalmazó biostimulátor lombtrágyával!

 

Alagfix_garanciapecsét

Az Algafix® balatoni élő algát (Scenedesmus obtisausculus) tartalmazó mikrobiológiai biostimulátor. Az élő mikrobák mellett makro- és mikroelemeket, valamint az algasejtek által termelt növényi hormont tartalmaz. A kijuttatást követően is - megfelelő körülmények között - folyamatosan termeli a kinetint, melyeket a növény levélen keresztül vesz fel. Az algák elhalása után a sejtjeiben tárolt anyag (a hormonok) is felszívódnak, így az Algafix® esetében dupla hatással számolhatunk, ami a hozamnövelésben kiveszi részét.

 

Algafix kisfilmünk megtekintéséhez kattintson ide!

 

Az AGRO.bio Demo Farm gazdaságainál végzett vizsgálatainkban az Algafix élő algás biostiumlátor és az AminoBór, illetve MicroFull lombtrágyák jól kiegészítve egymás hatását, jelentősen növelték az egyes növényi paraméterek értékeit. Őszi búzában és őszi káposztarepcében, még a virágzás kezdete előtt 1-2 l/ha dózisban kijuttatva nem csak a növényi életfolyamatokat javítja, hanem fontos szerepe van a hiánybetegségek megelőzésében.

 

 

MicroFull komplex mikroelem-tartalmú lombtrágya, amely összetételéből adódóan (1,5% réz, 1% mangán, 0,5% cink, 0,3% vas, 0,04% molibdén) kiválóan segíti a fotoszintetikus folyamatokat, a klorofill megfelelő működését. Szántóföldi és kertészeti kultúrákba 2,0 l/ha dózisban, akár a növényvédelmi kezelésekkel egy menetben kijuttatva.

                  

A tápelemek közül a bór aktívan részt vesz az auxin szintézis szabályozásában. Az AminoBór javítja a terméskötődést, hozzájárul a növényi sejtfalak képződéséhez, a szénhidrátok szállításához, a stresszhelyzetek átvészeléséhez. Növeli az olajos növények olajtartalmát. Magas és a növény számára felvehető bórtartalma biztosítja a bórhiány hatékony kezelését. Kijuttatási javaslatunk: 6-8 leveles állapotban 1 l/ha Algafix, majd a virágzás kezdetén 1 l/ha Algafix + 1-2 l/ha AminoBór kombinációban.

 

   

 

Az AGRO.bio talajoltó készítményei és termékpárjai - BactoFil® + AlgafixBactoFil® + AlgaTer - kedvező hektárköltséggel kaphatók a 2021-es szezonban is. A részletekkel és további technológiai információkkal kapcsolatban keresse területi szaktanácsadóinkat!