Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Az okszerű biostimulálás és a bórhiány

2016.03.25.AGRO.bio

Az okszerű biostimulálás kiemelten fontos kérdéssé vált az elmúlt évek időjárási
változásainak következtében. A biostimulátorok alkalmazása esetén döntő
szempont, hogy pontosan tudjuk, azok hogyan működnek, illetve miként
szabályozhatjuk növényeink hormonháztartását a vegetáció folyamán.

Hírlevél fejléc_2016_algafix

 

Tisztelt Partnerünk!

Az okszerű biostimulálás kiemelten fontos kérdéssé vált az elmúlt évek időjárási változásainak következtében. A biostimulátorok alkalmazása esetén döntő szempont, hogy pontosan tudjuk, azok hogyan működnek, illetve miként szabályozhatjuk növényeink hormonháztartását a vegetáció folyamán.algafix_hirdetés2016

Hogyan befolyásolják a növényi hormonok a hajtásnövekedést?

Színes_garfika

A növényi hormonok kultúrnövényeinkre gyakorolt hatása függ az egymáshoz viszonyított arányuktól. Egyáltalán nem közömbös, hogy a növény egyes fázisaiban az auxin (IES) és a citokinin (kinetin) aránya hogyan alakul.

Mivel az Algafix® főleg kinetint tartalmaz, éppen az a felbecsülhetetlen előnye más algakivonatos termékekkel szemben, hogy célzottan tudunk vele beavatkozni a növény fejlődésébe. IES: indol-ecetsav (auxin)

auxin-citokinin

 

 

Magas kinetin koncentráció (alacsony auxinkoncentráció mellett) esetében a hajtások növekedését tudjuk indukálni, magas auxin koncentráció (alacsony kinetinkoncentráció mellett) esetében inkább a gyökerekét.

A kinetin főleg a sejtek oldalirányú (pl. gyökérnyak vastagsága stb.), az auxin a sejtek hosszirányú megnyúlását (pl. kalászosok, repce szárbaszökkenése stb.) indukálják.

 

 

 

 

Bórhiány és kezelése

bórhiány_repceA bór hiánya (bal oldali kép) endogén (belső) auxintöbbletet indukál. Az auxin - mint ahogy már említettük – főleg a sejtek megnyúlását eredményezi. Jelen esetben az auxin koncentrációja magas a citokininéhez képest, ez okozta a felrepedést. A bór tehát aktívan részt vesz az auxinszintézis szabályozásában. bórhiány_napraforgóBórhiány esetén gátolt a sejtosztódás és akadályozott a kambiumsejtek fejlődése. Ennek következtében a gyökér- és szállítószövetek kialakulása akadályozott.

A bór fontos szerepet játszik az anyagcserében. Részt vesz a nukleinsavak szintézisében és a szénhidrátok anyagcseréjében, a megtermékenyülési folyamatokban, merisztémasejtek differenciálásában és a sejtfalak szerkezetének kialakításában.                    

Jellegzetes bórhiány tünet a hiányos megtermékenyülés.

 

A fenti probléma megelőzésére az AGRO.bio hatékony megoldást kínál az Algafix® + AminoBór® termékpár ajánlatával.

hirdetés_alagafix_aminobór_2016

Komáromi Mg Zrt.A kombináció egyszerre nyújt prevenciót a korai bórhiányra, ellensúlyozza az esetlegesen bekövetkező auxintúlsúlyt, ugyanakkor kinetin tartalma révén erős hajtásnövekedést indukál.

Kijuttatási javaslatunk:

a vegetáció indulásakor 1–2 l/ha Algafix® + 1–2 l/ha AminoBór®. Zöldbimbós állapot környékén javasoljuk megismételni a kezelést.

 

További részletekért és információkért keresse területi képviselőinket és látogasson el az AGRO.bio weboldalára.

Tamás István

Kereskedelmi és marketing igazgató

Marketing anyagok

Letölthető állományok

Kapcsolódó galériák