Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Algafix mikorbiológiai biostimulátor lombtrágya szerepe a hozamnövelésben

2016.06.01.

A biostimulátorok szerepe Ön előtt is közismert, azonban tudja-e, hogy a bór is
aktív szerepet játszik a növényi hormonok szintézisében. Most Önnek lehetősége
van a két terméket kedvezményesen beszerezni.

 

Algafix 2016 dm

Tisztelt Partnerünk!

A biostimulátorok szerepe Ön előtt is közismert, azonban tudja-e, hogy a bór is aktív szerepet játszik a növényi hormonok szintézisében. Most Önnek lehetősége van a két terméket kedvezményesen beszerezni.

Hirdetés_alagafixdm_2016

Hogyan befolyásolják a növényi hormonok a hajtásnövekedést?

A növényi hormonok kultúrnövényeinkre gyakorolt hatása függ az egymáshoz viszonyított arányuktól. Egyáltalán nem közömbös, hogy a növény egyes fázisaiban az auxin (IES) és a citokinin (kinetin) aránya hogyan alakul.

kémcső

 

Magas kinetin koncentráció (alacsony auxinkoncentráció mellett) esetében a kinetin_auxin ábrahajtások növekedését tudjuk indukálni (lásd 4. kémcső), magas auxin koncentráció (alacsony kinetinkoncentráció mellett) esetében inkább a gyökerekét (lásd 3. kémcső).

 

 

Az Algafix® mikrobiológiai biostimulátor lombtrágya balatoni élő algát (Scenedesmus obtisausculus), makro- és mikroelemeket, valamint az algasejtek által termelt növényi hormont tartalmazó készítmény. A ideális körülmények között folyamatosan (6–8 nap) termeli a kinetint (citokinin), aminosavakat és zsírsavakat, melyek a levelekbe szívódnak. Miután az algasejtek elpusztultak, a kultúrnövény a már elpusztult algák sejtjeiben lévő hormonokat is felveszi, így dupla hatással számolhatunk.

Algafix Gyulapuszta naprraforgó_kontroll Algafix_Gyulapuszta_napraforgó

A felvétel 2015. szeptember 1-én Gyulapusztán készült.

Miért kell a bór?

A bór is aktívan részt vesz az auxin szintézis szabályozásában. Bórhiány esetén gátolt a sejtosztódás és akadályozott a kambiumsejtek fejlődése. Ennek következtében a gyökér- és szállítószövetek kialakulása akadályozott. A bór fontos szerepet játszik az anyagcserében. Részt vesz a nukleinsavak szintézisében és a szénhidrátok anyagcseréjében, a megtermékenyülési folyamatokban, merisztémasejtek differenciálásában és a sejtfalak szerkezetének kialakításában.

„Elégtelen bórtáplálás esetén zavar keletkezik a növény vízháztartásában is. Ha csekély a vízellátás a bórral megfelelően táplált növények jobban tudják korlátozni transzspirációjukat, mint a bórhiányosak.” (Dorfmüller, Biebl)

Az Algafix®+AminoBór együttes kijuttatása az egyik legkorszerűbb és igen gazdaságos megoldása kultúrnövényeink sikeres termesztése során. Ugyanis kombináció egyszerre nyújt prevenciót a bórhiányra, ugyanakkor kinetin tartalma révén erős hajtásnövekedést indukál.

Komáromi Mg Zrt. kísérlet_2016

Az Algafix®+AminoBór közös használatának eredménye: a napraforgó termésátlaga 190 kg-mal lett több hektáronként.

Kijuttatási javaslatunk: a napraforgó 6-8 leveles állapotában 1 l/ha Algafix®, majd a virágzás kezdetén 1 l/ha Algafix® + 1-2 l/ha AminoBór kombinációban.

Tamás István

kereskedelmi és marketing igazgató

Az Ön területi képviselőjét itt találja meg.

Marketing anyagok

Letölthető állományok

Kapcsolódó galériák

Kapcsolódó videók