Algafix® mikrobiológiai biostimulátor

Szaktanácsadás
Algafix® – Scenedesmus obtisausculus balatoni algából készült biostimulátor

Élettani hatás

• Kizárólagos kinetin tartalma okszerű beavatkozást tesz lehetővé az élettani folyamatokban.

• S. obtisausculus által termelt kinetin stimulálja a növény föld feletti részeit, azok összehangoltan, harmonikusan fejlődnek.

• Javítja a tápanyaghasznosulást.

Növényegészségügyi hatás

• Segíti a stresszhatások kivédését és növeli a betegségekkel szembeni ellenállóságot, jól egészítve ki a kémiai védelmet.

• A sebek gyógyulását serkenti.

Hogyan dolgozik az Algafix®?

Az Algafix® folyamatosan (6–10 nap) termeli a kinetint (citokinin), aminosavakat és zsírsavakat, melyek a levelekbe szívódnak. Miután elpusztultak, a kultúrnövény a már elpusztult algák sejtjeiben lévő hormonokat is felveszi.

Dupla hatás!

Újabb kutatások szerint az intracelluláris (sejten belüli) kinetin mennyiség mellett az extracelluláris (sejten kivüli – fermentlé) kinetin mennyisége is jelentős.

A növényi hormonok kultúrnövényeinkre gyakorolt hatása függ az egymáshoz viszonyított arányuktól, melyet jól mutat a fenti ábra is.

Egyáltalán nem közömbös, hogy a növény egyes fázisaiban az auxin (ieS) és a citokinin (kinetin) aránya hogyan

alakul. magas kinetin koncentráció esetében a hajtások növekedését tudjuk indukálni, magas auxin koncentráció esetében inkább a gyökerekét.

A kinetin főleg a sejtek oldalirányú (pl. gyökérnyak vastagsága,stb.), az auxin a sejtek hosszirányú megnyúlását (pl. kalászosok, repce szárbaszökkenése, stb.) indukálják.

Az Algafix® biostimulátornak éppen az a felbecsülhetetlen előnye, szemben más algakivonatos termékekkel, hogy célzottan tudunk vele beavatkozni a növény fejlődésébe.

Felhasználás

Szántóföldi növények esetén 2 l/ha (osztott kezelésben 2×1 liter/ha) dózisban, akár növényvédő szeres kezeléssel együtt is egymenetben elvégezhető.

Kertészeti kultúrákban a lombfelület függvényében célszerű a dózist emelni.

Az Algafix® kijuttatását ajánlott inkább a kora reggeli vagy késő délutáni órákban

elvégezni, hogy a hűvösebb, párásabb időben lassabban száradjon a permet és több lehetőség legyen az élő algák szaporodására.

 

 
 

A KÍSÉRLETI EREDMÉNYEKET iTT TALÁLJA: