Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Sokszorozza meg a kijuttatott folyékony vagy granulált műtrágya hatását repcében is

2015.08.12.Tamás István

Nincs annál keserűbb tapasztalat egy gazdának, amikor a kijuttatott tápelemek nem hozzák a megfelelő, elvárt hatást. Mit tehetünk?

Repce fejléc

Tisztelt Parnerünk!

A szervetlen műtrágyák hatása jelentősen függ a talaj tápanyag szolgáltató képességétől, ami viszont a talaj mikrobiológiai aktivitásának függvénye, mint ahogy a talaj vitalitása, termőképessége is. Nincs annál keserűbb tapasztalat egy gazdának, amikor a kijuttatott tápelemek nem hozzák a megfelelő, elvárt hatást. Mit tehetünk?

Számos kísérletben mutattuk be, hogy a jól megválasztott talajbaktérium miként fokozza a kijuttatott műtrágyák hatását.

KITE kukorica kísérlet BactoFil A10 baktériumtrágyával_0610_1 Szarvasi BactoFil B10 kísérlet repcében 2014. október

Baloldali kép: Hódmezővásárhely, KITE kísérlet KITEStart® FL műtrágya + BactoFil® kombináció. A nagyon jelentős fenológiai eltérés a BactoFil® és a műtrágya szinergista hatásának köszönhető.

Jobb oldal: Szarvas Agrár Zrt., AGRO.bio kísérlet. Ez a kép is jól szemlélteti, hogy a BactoFil® + műtrágya kombináció milyen pluszt adott a repcének. A csak műtrágyázott területen még ki sem kelt a repce.

repcehirdetés1

 „TALAJFERTŐTLENÍTŐ” HATÁS – SZIDEROFOR KÉPZÉS

A BactoFil® B10 nem növényvédő szer! Azonban a fonalas gombák (pl. fuzárium, szklerotínia) elől a számukra létfontosságú vasionokat (Fe++) olyan intenzíven vonja el, hogy azok szaporodása lelassul, leáll, a fertőzési forrás gyengül, megszűnik. Az első helyes lépés a szklerotínia és a fuzárium ellen!

TÁPANYAGFORRÁS

A BactoFil® B10 baktériumtrágya a nitrogént részben a talaj porózus rétegeiben lévő levegőből, részben pedig a nitrifikációs folyamat során lebomló szerves anyagokból biztosítja. A foszfort és a káliumot a talaj ásványi szerkezetéhez kötött tápanyagformákból, illetve a lebomló növényi maradványokból teszi felvehetővé.

A BactoFil B10 baktériumtrágya használatával a vegetáció során a táblázatban lévő hatóanyagokkal számolhatunk.

Nitrogén (N) kg/ha Foszfor (P) kg/ha Kálium (K) kg/ha
min. max. átlag átlag
40 80 35 35

 

A fenti mennyiségeket, ha a 2015. júniusi nagykereskedelmi áron értékben fejezzük ki, akkor meglepő számokat kapunk.

Nitrogén (N) Ft/ha Foszfor (P) Ft/ha Kálium (K) (Ft/ha)
min. max. átlag átlag
11 852 23 704 12 174 6 417

 

HORMONTERMELÉS

Repcehirdetés_tudtaonAz egyedfejlődés szabályozásában a növény a gyökértömeget tekinti a meghatározónak, vagyis ehhez igazítja a föld feletti rész növekedését. A kezdeti gyökérfejlődés alapvetően meghatározza a termés mennyiségét. 

A BactoFil® B 10-ben lévő talajbaktériumok auxint, gibberellint, kinetint szintetizálnak, melyek nagymértékben elősegítik a csírázást és a gyors és egyenletes kelést. A repce mélyre hatoló gyökérzetet fejleszt, ellenállóbbá válik a kifagyással és felfagyással szemben. A télállóság ily módon történő növelése különösen nagy jelentőséggel bír.

TALAJJAVÍTÁS

A kívánatos talajállapot két sarokpontja a humusztartalom és a talajszerkezet. A tömörödött talajban nincs elég levegő, a hasznos baktériumok szaporodása lelassul. A BactoFil® B10 használata már a második-harmadik év után egyértelmű talajszerkezet javulást eredményez, amely mind a művelhetőségben (üzemanyag felhasználás csökkenés), mind a szélsőséges időjárás okozta károk csökkenésében, mind a termesztett növény kondíciójában és termésmennyiségében megmutatkozik. 

A BactoFil® B10 korlátlanul használható nitrát érzékeny területeken, mely tovább növeli a termék értékét!

További részletekért és információkért keresse területi képviselőinket! Az AGRO.bio csapata nevében:

Tamás István

Kereskedelmi és marketing igazgató

Marketing anyagok

Kapcsolódó galériák