Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Most időszerű! - Polyversum® WP – biológiai gombaölő szer a fuzárium ellen

2018.05.17.AGRO.bio

A kalászosok virágzása már zajlik, fajtától függően különböző mértékű stádiumban van. Ez a fenológiai fázis a leginkább fuzárium fogékony állapot kritikus lehet a kalászosok aratásig hátralévő életében úgy a mennyiség, mint a minőség tekintetében. A késlekedés bizonyosan pénzben is mérhető, miután az országos esőzést követően az infekciós veszély ugrásszerűen megnő.

A Polyversum® Pythium oligandrum mikoparazita gombát tartalmazó biológiai gombaölő szer kalászosokban főleg a kalászfuzáriózis, de más gombabetegségek ellen is eredményesen alkalmazható. Hatásspektruma kiterjed a legtöbb talajból fertőző kórokozóra, mint pl. Rhizoctonia sp., Phytophora sp., Verticilium sp., Sclerotinia sp. A Polyversum® kalászosok és repce után engedélyt kapott napraforgóban, olajretekben, mustárban és kukoricában, valamint számos kertészeti és erdészeti kultúrában.

Érvek a Polyversum® alkalmazása mellett:

  • Amikor az élelmezés egészségügyi várakozási idő miatt, már nem lehetséges kémiai gombaölő szerek (pl. azolok) alkalmazása, a Polyversum® 0 napos várakozási ideje egyedülálló lehetőséget nyújt a betakarítás közeli hatékony gombaölő szeres kezelések elvégzésére is.
  • Fontos a lehető legkisebb környezeti terhelés akár ökológiai (bio), akár konvencionális gazdálkodást folytat a termelő.
  • Kémiai gombaölő szerekkel rotációban alkalmazva, csökkenthető a rezisztencia kialakulásának veszélye!
  • Hektárköltsége nagyon kedvező.

Tipp napraforgóban:

Az egészséges gyökérkörnyezet eléréséért a talajba bedolgozva TrichoMAX (Trichoderma harzianum), a fehérpenészes szár –és tányérrothadás ellen az aszkospóra szóródást megelőzően Polyversum®!

Hármas hatásmód, a hatékonyság garanciája:

  • Közvetlenül parazitálja és elpusztítja, a patogén gombás kórokozókat.
  • Stimulálja a növények immunrendszerét (indukált rezisztencia kiváltása).
  • A Pythium oligandrum másodlagos anyagcsere termékei serkentik a növények növekedési hormonjainak termelését, fokozzák a tápanyagfelvételt.

A Polyversum® preventív módon hat, kuratív hatása nincs. Ezért kijuttatását a fertőzések bekövetkezése előtt kell elvégezni! Gomba és baktériumölő szerekkel nem keverhető.

A Polyversum® biológiai gombaölő szer a KITE Zrt.-n és az AGRO.bio Hungary Kft.-n keresztül egyaránt beszerezhető.

A részletekkel és további technológiai információkkal kapcsolatban keresse területi szaktanácsadóinkat, vagy látogasson el honlapunkra!