Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Késnek a tavaszi munkák a földeken! - Enyhítheti a károkat

Megoldásokat javasolunk

2015.02.06.AGRO.bio

Sajnos az ország jelentős részein a kedvezőtlen időjárásnak köszönhetően a határ őszi képet mutat. Számos helyen napraforgó és kukorica tarló látszik az ilyenkor megszokott, szépen megszántott táblák helyén.

Tisztelt Partnerünk! 

 

Felborultak az évszakok, lehet, hogy idén tavasszal lesz ősz?

 

Sajnos az ország jelentős részein a kedvezőtlen időjárásnak köszönhetően a határ őszi képet mutat. Számos helyen napraforgó és kukorica tarló látszik az ilyenkor megszokott, szépen megszántott táblák helyén. 

Milyen problémákkal kell számolni tavasszal a tarlón lévő szár- és gyökérmaradványok miatt?

• Káros pentozán hatás 

• Levegőtlen, hideg talajok, inaktív talajélet 

• Nehezített tavaszi talajművelés, magágy készítés 

• Rengeteg kórokozó (pl.: fuzárium, szklerotínia) 

• A kijuttatott műtrágyák gyenge hasznosulása 

• A csírázáshoz szükséges oxigén relatív hiánya

 

Mindezek természetesen megakadályozzák a minőségi magágy elkészítését, az elvetett állomány csírázása és kelése heterogén és vontatott lesz, azokhoz a táblákhoz képest, ahol időben és jó minőségben el tudták végezni az őszi szántást, vagy az egyéb talajmunkákat. A gyenge állomány könnyebben fertőződik a kórokozók által, ami magasabb növényvédelmi költségeket és gyengébb termést ígér.

 

Megoldás márpedig van! 

Az említett problémák közvetett módon károsítják a kultúrnövényeket, ezért a megszokott input anyagokkal (műtrágya, növényvédő szer) orvosolni nem lehet. A problémák közvetlen okozóit a talajban kell keresni, ezért a megoldás is itt születik. 

Van a mezőgazdasági inputok között olyan termék, mellyel hatékonyan és gazdaságosan segítheti saját munkáját. 

 

A talajbaktériumok nélkülözhetetlen elemei a modern és intenzív növénytermesztésnek, a jelenlegi időjárási körülmények között még jobban felértékelődnek. 

 

Figyelem, csak biztos forrásból származó, garantáltan prémium minőségű termék használata lehet sikeres! Ne vegyen bizonytalan eredetű terméket!

 

BactoFil® termékcsalád

 

A BactoFil® termékeket gyógyszergyári körülmények között a legszigorúbb technológiai fegyelemmel gyártják, melyek egyedi kanna-színnel és zárjeggyel ellátva kerülnek a termelőkhöz. Az AGRO.bio garantálja a benne lévő törzsek összetételét és csíraszámát.

 

 

AZ AKCIÓ RÉSZLETEIRŐL ITT OLVASHAT!

 

Milyen eredményeket várhatunk a BactoFil® termékcsalád használatától? 

 

• 40–80 kg nitrogén megkötését a vegetáció alatt 

• a szármaradványok elbontását 5-7 hónap alatt 

• kb. 35–35 kg foszfor és kálium feltárását a talajból 

• a káros pentozán hatás elkerülését 

• fertőzési források jelentős csökkentését 

• jelentősen javuló műtrágya hasznosulást 

• növényi hormonok és vitaminok termelésével jobb csírázást, kelést 

 

A BactoFil® talajbaktériumokkal készült termékei képesek az elvárt hatás nyújtani, ha azt integrált módon, a növénytermesztés többi input anyagával együtt és harmóniában használjuk. 

 

Felhasználás

Ahogy rá lehet menni a talajra, a vetendő kultúrnövénytől függően ki kell juttatni 1,0 l/ha BactoFil® A 10 vagy BactoFil® B 10 készítményt. A szármaradványokkal borított táblákon javasoljuk 0,5–1,0 l/ha BactoFil® Cell-lel kombinálni, a maradványok nagyobb sebességű elbontása végett. 

 

Bactofil® termékek az input folyamatokban

 

A kijuttatott BactoFil® termékeket azonnal be kell dolgozni! Ez történhet kétmenetes megoldással, vagy az AGRO.bio-tól akár díjmentesen is hozzájutható BactoFil® T-JET készülékkel, mely a munka- vagy erőgépre szerelve biztosítja az egymenetes kijuttatást és az azonnali bedolgozást.

 

 

Marketing anyagok