Hírlevélre feliratkozás

Az alábbi adatlapot kitöltve Ön is fel tud iratkozni hírlevelünkre.
Kérjük, hogy nevét és e-mail címét pontosan adja meg, hogy hírlevelünket sikeresen tudjuk kézbesíteni!
A sikeres hírlevélre feliratkozáshoz az Ön által megadot e-mail címre küldünk egy e-mailt, amelyben talál egy linket. Önnek a linkre kell kattintania, és ezzel zárul a feliratkozás!
Köszönjük!

Hírleveleink

Hogyan lehet 98%-os az eredés szőlő és gyümölcsösök telepítésese után?

2016.02.18.

Olyan technológiával szeretnénk megismertetni, amely 98%-os eredést biztosíthat, egyszeri kiadással jár és a növény egész életében hat a kezelés.

Symbivit fejléc 2016

Tisztelt Partnerünk!

 

Olyan technológiával szeretnénk megismertetni, amely 98%-os eredést biztosíthat, egyszeri kiadással jár és a növény egész életében hat a kezelés.

Symbivit kontroll_Badacsony Symbivit Badacsony_kutatás

Symbivit csík

Mi is az a mikorrhiza gomba?

A mikorrhiza gombák mikroszkopikus méretű, a talajban a növények 90%-val szimbiózist (kölcsönös előnyökön alapuló együttélést) alkotó szervezetek. Kiemelkedő szerepet játszanak a növények növekedésében, víz- és tápanyagfelvételében, stressz hatások kivédésében.

Egy korrekt kapcsolat – a szimbiózis

A mikorrhiza és a növény szimbiózis kapcsolata javítja a tápanyagok felvételét, fokozza a szőlő és gyümölcsfák ellenállását szárazság okozta stresszel szemben. A gyökérkapcsoltság bizonyos fokú védelmet jelent a károsítókkal szemben is, mert csökkenti a kártétel gyakoriságát például a fonálférgek esetében. A fonálférgek a nem kezelt szőlő gyökereit nagyobb mértékben károsítják, mint a Symbivit®-tel kezeltekét.

Miért fontos a szőlő számára?

sematikus _symbivitA mikorrhiza kapcsolat azért előnyös, mert a szőlő gyökérzete nem hálózza be intenzíven a talajt, hajszálgyökerei viszonylag vastagok, melyeken kevés és rövid gyökérszőr képződik. A mikorrhiza gombák hatására kolonizált gyökérzet képződik, melynek hatására megtöbbszöröződik a gyökérzet fajlagos felülete, és így a tápanyagfelvétel.

Egyedülálló foszfor feltárás A mikorrhiza gombák képesek hasznosítani a talaj nehezen oldható foszforvegyületeit, még abban a speciális helyzetben is, amikor a foszfor, vas, vagy alumínium foszfát formában van jelen. Ennek köszönhetően azokban az ültetvényekben is optimális lehet a foszforellátottság, ahol egyébként alacsony a talaj könnyen felvehető foszfortartalma.

Az alábbi képek a Vinea Mátra Kft-nél készültek 2014. 06.14-én.

Vinea_Symbivit

Vinea_ symbivit2Kisterelés_symbivit

Mikef Kft., Tiszadobon 2013-ban telepített meggyültetvényt Symbivit® + BactoFil® Cell technológiával. A növények telepítésekor az ültetőgödörbe Symbivit® mikorrhiza gombát használtak 30 g/csemete mennyiségben. A Symbivit® gombát közvetlen a gyökér alá helyezték, és ezután következett az ültetőgödörbe a beiszapolás. A kezelést követő 2. évben jól látható a csemete egyenletes növekedése, a törzsátmérő duplája a kezeletlenhez képest.

Symbivit_mikef

A palántanevelés során a Symbivit®-et a termesztő közeghez kevertük. Jól látható a mikorrhiza gyökérfejlődést elősegítő hatása.

palántanevelés_Symbivit

További részletekért és információkért keresse területi képviselőinket és látogasson el az AGRO.bio weboldalára.

Tamás István

Kereskedelmi és marketing igazgató

Kapcsolódó videók