OÁZIS ... AZ ÉN OÁZISOM

2012.03.21.

Az Oázis kertészeti áruházakban a nagyon szép növények mellé a fejlődésüket segítő BactoFil porok és a Symbivit is megvásárolható.

"Ó milyen bölcs Allah, hogy itt a sivatagban, ahol nem élnek emberek, nem esik feleslegesen az eső" mondta Al Haleb a mesebeli vándor hű tevéjének, amikor beértek az oázisba, ahol ittak és lepihentek a pálmák árnyékában. Mark barátom meg azt mondta, hogy az ő oázisa az a konyhaasztalnyi stég a Kisduna partján, ahova lepakolja a cájgot, bedob és halkan elkezdi enni a szalonnát. Ott nem zavarja senki, hiszen csak hárman vannak, ő, a víz meg a hal.

Az én oázisomban finom párás és csodálatosan illatos a levegő. A szem nem tud betelni a színekkel és a hatalmas pálmák között pihen és töltődik a lélek. Alig van olyan hét, amikor nem tudok szakítani magamnak egy félórácskát arra, hogy az Oázis kertészet óriási üvegházában bóklászva gyönyörködjek. Talán nem vagyok annyira rossz fényképész, mégis a látványnak csak nagyon nagyon kis töredékét vagyok képes ezekkel a képekkel bemutatni.

Ilyen szép virágokat ilyen hatalmas választékban Európában csak kevés helyen lehet találni. Amúgy őszintén úgy vélem, hogy itt sokkal nagyobb az élmény, mint a Fővárosi Állat- és Növénykert pálmaházában, ráadásul ingyen.

Dísznövényeket sokfelé lehet venni, de ilyen választék és ilyen szép növények csak itt vannak. Szabadgyökerű gyümölcsfákból most (is) hatalmas a kínálat. Természetesen vetőmagokból és minden kerti kellékből kiemelkedő szortimentet tartanak. És a slusszpoén, amit kimondottan örömtelinek tartok, hogy a legjobban tetsző növények kiválasztása után a vásárló a pénztárak mellett, keresés nélkül is megtalálja az AGRO.bio Hungary Kft. által forgalmazott mikrobiológiai készítményeket, a BactoFil (baktériumtrágya) porokat és a Symbivitet, amelyek a lehető legjobban segítik a növények fejlődését és a jó növénykondíció és növényegészség fennmaradását.

Akár virágot, akár gyümölcs- vagy díszfát vásárol az ember, a növényt egész életetében segítő mikorrhiza gombák, amelyek a Symbivit-ben vannak, biztosan látványos hatásra képesek. Hiszen nyilvánvalóan nem mindegy, hogy a virágos dísznövény hogy fejlődik és mennyi virágot hoz, a gyümölcsfa mikor fordul termőre és milyen termést nevel és a dísznnövényekből is a szép egészséges a jó. A BactoFil porok pedig kimondottan a zöldségek, a virágok, a fásszárúak és a pázsit egy évre szóló egyenletes tápanyagellátását és a gyökereket körülvevő egészséges talajélet fenntartását szolgálják.

Nem véletlen van kinn a molinó a bejárat mellett - BactoFil, Symbivit és Mycostop - mikrobiológiai csúcstermékek a szép és egészséges növényekért. Ha valaki vesz mondjuk pár tuját darabját 3-4 ezer forintért, akkor kár lenne kihagynia egy kis doboz BactoFil port (baktériumtrágya) 1190 Ft-ért. Egy 2890 Ft-os 150 grammos Symbivit-tel pedig számos növény szépsége garantálható. Aki például hazaviszi majd a molinó előtti 44.000 Ft-os konténeres gömbjuhart, annak meg pláne kár lenne kihagyni ezt a kis plusz kiadást.


Volt két kedvenc növényem az "oázisban". A 880.000 Ft-os tiszafát (Taxus baccata) még a múlt ősszel elvitte valaki. Remélem rendesen gondját viseli. A fenti képen látható bonsai fekete fenyő (Pinus nigra) kicsit húzósabb. Azt 1.190.000 Ft-ért árulják. Ha bejönne az ötös, ez lenne az első, amit hazavinnék. Addig meg hetente találkozunk...