AZ ALGAFIX PERMETEZÉSE MÉG MINDIG SOKAT HOZHAT A KONYHÁRA, VAGYIS A MAGTÁRBA...

2012.06.17.

... legyen szó akár kukoricáról, akár napraforgóról vagy akár fénymagról. Aki eddig nem használta, annak egy újabb ok a mikrobiológiai lombtrágya bevetésére.

A képen Gál Imre szentkirályi gazdálkodó látható a fénymag táblájában, amelyet még május elején permetezett le 5 liter/ha adagú Algafix lombtrágyával (levéltrágya). A május végén készült képen nagyon szépen látszik a mikrobiológiai készítmény hatása. Gál Úr a kezelt és a kontroll terület határán áll. A növénymagasságban és színben mutatkozó markáns különbség nem teszi kérdésessé, hogy érdemes megcsimálni a 2. ALGAFIX-es (levéltrágya) permetezést is most június közepén.

Azért is mutatjuk ezt a képet, hogy igazoljuk, hogy az ALGAFIX nem csak egy-két nagy kultúrára optimalizált termék, hanem gyakorlatilag minden termesztett növény fejlődését látványosan támogatja. Aki eddig nem használta, annak még van lehetősége egy kezelés bevetésére, hiszen a betakarításig hátralevő időszakban az ALGAFIX növénytámogató hatása még bővem megtérül. Az ALGAFIX javasolt adagja 5 liter/hektár két kezeléssel számolva.

Akit megygyőztek az eddig látott képek és szeretné még segíteni a termesztett növényt, annak azt javasolnánk, hogy minél előbb juttasson ki ALGAFIX-et, legalább ebbben a dózisban, de a gyorsabb, látványosabb és nagyobb terméstöbbletet nyújtó hatás érdekében emelje meg az adagot 6-8 liter/hektárra.

Az ALGAFIX-ről szóló korábbi írásokra az alábbi linkek közvetlenül elvezetnek:

http://www.agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=313

http://www.agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=311

http://www.agrobio.hu/?base=news&type=item&newstype=1&id=308