TELJESKÖRŰ TAKARMÁNY-KONCEPCIÓ A HASZONÁLLATOK OPTIMÁLIS TÁPLÁLÁSÁÉRT

2012.05.14.

Az AGRO.bio Hungary Kft. megkezdte az angol AGRIPREP cég takarmány oltóanyagainak forgalmazását. Ezzel teljessé vált a cég kínálata az optimális takarmányok előállításához.

Régóta közismert dolog, hogy a BactoFil (baktériumtrágya) termékek használata nem csak a termesztett növények termésbiztonságát javítja és termésmennyiségét növeli, hanem kedvező hatással van a termények beltartalmi mutatóira is. Ezt az előnyt elsősorban a kalászos gabona-, a cukorrépa és a szőlőtermesztők tudták kihasználni, de kétségtelen, hogy a BactoFil (baktériumtrágya) kezelés hatására a kevesebb kórokozót tartalmazó és kedvezőbb beltartalommal rendelkező növények jobb tömegtakarmány alapanyagnak tekinthetők. A korábbi évek tapasztalatai alapján a szintén ezévben piacra kerülő Algafix nevű mikrobiológiai lombtrágya (levéltrágya) használata tovább javítja a tömegtakarmány alapanyag minőségét.

Ahogy az élelmiszerek esetében, úgy a takarmányoknál is a kiváló alapanyag csak a lehetőséget biztosítja a kiváló végtermékhez. A szilázskészítés során az alapanyagot káros gombák felszaporodása ronthatja és az optimálistól eltérő feltételek nagymértékű tápanyagveszteséghez és minőségromláshoz vezethetnek.

Az angol Agriprep cég tudományosan összeállított, mikrobákat és enzimeket tartalmazó oltóanyagokat gyárt, amelyek jelenleg a termékkategória élvonalát képviselik. Erősségük a széles termékválaszték, amely lehetővé teszi, hogy többféle alapanyagból az adottságoknak leginkább megfelelő oltóanyag felhasználásával készüljön az optimális minőségű tömegtakarmány.

Aki maga készíti az állatai számára a takarmányt, az akkor éri el egységnyi területről a legnagyobb tápértéket, ha a BactoFil-lal kezelt földben fejlődő takarmánynövényt a megfelelő fenológiai stádiumban Algafix mikrobiológiai lombtrágyával (levéltrágya) kezeli, majd a betakarítás után az Agriprep megfelelő oltóanyagával kezeli a szilázst.

Az AGRO.bio Hungary Kft. büszke rá, hogy az Agriprep termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója lehet és ezáltal a lehető legjobb takarmány előállításához segítheti a Tisztelt Partnereit.

Az Agriprep termékeit bemutató kiadvány az alábbi linkről tölthető le.

http://agrobio.hu/?base=downloads