SYNGENTA SzerShow

2010.05.28.

Május 26-án 9. alkalommal rendezte meg a Syngenta az év növényvédős összejövetelét az Enyingi Agrár Zrt. telepén és földjein.

A kukorica, a kalászos gabonák és a napraforgó mellett egyre fontosabb növénnyé válik a repce. A Syngenta ebben is kiváló vetőmagokat és remek növényvédelmi megoldásokat kínál a termelőknek. A képen Tóth Mihály területi képviselő ismerteti a cég újdonságait az egyik csoporttal.

A Syngenta SzerShow-ban az a jó és azért jön el évek óta többszáz növényvédős és termelő, hogy a nagyon finom reggeli és a kiadós ebéd között nagyon jó szakmai program várja a résztvevőket. Kis csoportokban lehet végigjárni az egyes bemutató parcellákat, ahol a cég képviselői nagyon hasznos dolgokat mutatnak és mondanak és természetesen szaktanáccsal is készségesen állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Az AGRO.bio Hungary Kft. idén már harmadik alkalommal vett részt a rendezvényen, hiszen ez nekünk is kiváló lehetőség a szakmai kapcsolatok erősítésére építésére. Idén a legnagyobb érdeklődés a legkorszerűbb BactoFil JET készülék iránt volt. A képen Huszár Jenő (jobboldalt) a készüléket gyártó Farmcenter Kft ügyvezetője mondja el, hogy miben jobb ez a készülék, mint a korábbiak és miért tekinthető ez a BactoFil termékek kijuttatásán legjobb eszközének.

A Syngenta és az AGRO.bio Hungary Kft. együttműködésének az alapját a hasonló értékek mentén való gondolkodás és a fenntartható mezőgazdaság iránti hasonlóan erős elkötelezettség jelenti. A Syngenta "Operation Pollinator" programját amely a beporzó rovarok csökkenését igyekszik megállítani új élettér megteremtésével, stílszerűen Horváth Boglárka mutatta be a nagyszámú érdeklődőnek. A dolog lényege annyi dióhéjban, hogy a táblák szélére egy speciális, többnyire herefajokból álló növénykeveréket kell elvetni, amely kiváló táplálékforrást és életteret ad a beporzóknak, így tartva fenn a biodiverzitást.