MEGJELENT A BACTOSZKÓP ÁPRILISI SZÁMA

2010.04.18.

A számos témát felvonultató hírlevél elektronikus anyaga egy pillanat alatt letölthető a "LETÖLTÉSEK" menüpontból.

Aki ismeri a Bactoszkóp hírlevelet, az bizonyára egyetért vele, hogy abban nem kevés kép található, hiszen egy kép "többet mond ezer szónál" - ahogy a bölcs mondás tartja. Ábra viszont talán még sohasem volt benne - legalábbis én nem emlékszem rá - ezért is gondoltam arra, hogy ebben az írásban bemutatom a 10. hírlevél talán első ábráját. Sem képpel, sem szöveggel nem lehetne olyan jól bemutatni ugyanis az AGRO.bio Hungary Kft. teljeskörűvé vált növénytámogató termékpalettájának a lényegét, mint ezzel az ábrával. Akinek úgymond köze van a FÖLDHÖZ, annak jó szívvel ajánlom a Bactoszkóp immárom 10., áprilisi számát, amely az alábbi linkre kattintva azonnal letölthető.

http://agrobio.hu/?base=downloads&cid=5

A Földdel és a földdel kapcsolatban szeretnék még egy olyan kiegészítést tenni a Tisztelt Olvasóknak, ami a hírlevélben nem szerepel.

A világ számos nyelvén ugyanúgy hívják a bolygónkat, mint az anyagot, amely a szárazföld nagy részét borítja. Ez az anyag - a föld - az, amely a legjobban megkülönbözteti ezt a bolygót minden más égitesstől. Légköre számos égitestnek van. Vízre utaló jelek is szoktak néha előkerülni a világűrből. Föld viszont csak ott lehet, ahol élet van. Ez fordítva is igaz, föld nélkül nem lehet tartósan élet sehol. A föld a négy őselem egyike, a tűz, a víz és a levegő mellett. A négy őselemet Empedoklész (i.e. 495 - i.e. 435) görög filozófus írta le, aki amúgy a gyönyörű szicíliai városban, Agrigentóban élt. Korábban Thalész a vizet tartotta őselemnek, Anaximenész a levegőt, Hérakleitosz pedig a tüzet. Empedoklész viszont azt mondta, hogy négy őselem van, ez a három és a föld.

Sokat hallani a levegő megóvásának a fontosságáról, hiszen a Föld felszínét néhány kilóméter vastagságban körülvevő levegő arányait tekintve nagyon vékony és sérülékeny réteg. Az ember számára létfontosságú, hiszen levegő nélkül nagyjából 3 percet lehet kibírni. A víz megóvásáról is sok szó esik, hiszen bár abból látszatra van bőven, mégis az ember számára fontos édesvíz - amely nélkül 3 napig bírja a szervezet - csak nagyon kis része a föld vízkészletének. Édesvíz amúgy az a víz, amelyben maximum fél gramm oldott szilárd anyag van. A tengervízben kb 35-40 gramm a szilárd anyag, többnyire só. És mi a helyzet a Földön a földdelő A néhány arasz vastagságú termőföld nagyon vékony rétege a bolygónak, amely már párszáz kilóméter magasságból nézve is olyan az őr végtelen feketeségében, mint egy kis kék törékeny üveggolyó. Az ásványi anyagokból, levegőből, vízből és szerves anyagokból álló föld tartja fenn az életet, hiszen ez biztosítja a táplálékok döntő részét, amely nélkül 3 hétig élhet csak az ember.

Édesvizet fordított ozmózison alapuló eljárással nagyon könnyű csinálni tengervízből, viszont a termőföld megóvása az emberiség valódi létkérdése. Az ábrán szereplő termékek kétségtelenül jelentős szerepet játszanak a termőföld megóvásában és az egészséges élelmiszerek biztosításában.