A REPCE KÖRÚT MÁSODIK ÁLLOMÁSA, TOLNA

2010.06.18.

Június 16-án Tolnán, a Hotel Thelenában és a Forster család repcetáblájánál számos hasznos információt kaptak az érdeklődők.

Nagyon szép környezetben, a tolnai Hotel Thelenában került megrendezésre az AGRO.bio Repce Körút második dunántúli rendezvénye. Dr. Kiss János területi képviselő valóban magával ragadó, gyakorlatias előadásában számos olyan dolgot mondott a hallgatóságnak, amely nagyon lényeges lehet a sikeres repcetermesztéshez.

Huszár Jenő, a Farmcenter Kft. ügyvezetője pedig a permetezéstechnikát érintő kérdésekről beszélt. Az előadása után minden résztvevő számára egyértelművé vált, hogy a legjobb készítmény is csak akkor adhatja az elvárható eredményt, ha az megfelelő módon kerül kijuttatásra. A permetezés meghatározó elemei a szórófejek, amellyel a résztvevők a jövőben bizonyosan többet foglalkoznak majd, miután Huszár Jenő számos praktikus útmutatást adott az optimális szórófejválasztással kapcsolatban.

A szabadföldi bemutató szinte elengedhetetlen része egy mezőgazdasági rendezvénynek, hiszen amirők szó volt a teremben, azt jó látni a gyakorlatban is. Szerencsénk volt az időjárással, mert a reggeli-délelőtti eső elállt és ragyogó napfényben nézhettük meg a Forster család repcetábláját. A képen elöl az idősebb és az ifjabb Forster Jakab látható. ők évek óta a teljes területükön használják a BactoFil készítményeket, amellyel legalább olyan elégedettek, mint a 11 éves Massey Ferguson traktorral, amely pöccre indul, hibátlanul működik és a BactoFil termékeknek is köszönhetően mintegy 18 liter gázolajfogyasztással elvégzi a legnehezebb talajmunkákat is.

Dr. Kiss János az AGRO.bio Hungary Kft. területi képviselője nem csak a résztvevőknek mutatta be a kísérletben szereplő Saatbau Linz repcefajtákat és a BactoFil kezelés hatását, hanem a Tolnatály televízió stábjának és az Agroinform média riporternőjének is nyilatkozott. Ezáltal nem csak a környékbeli termelőkhöz jut el az információ a helyi televízión keresztül, hanem a vezető mezőgazdasági portálon (www.agroinform.hu) hamarosan mindenki megnézheti az összeállítást.