WHAT A DIFF'RENCE A 'JET MAKES

2008.04.22.

A BactoFil JET nagy különbséget jelent, hiszen ezzel a szerkezettel a BactoFil egyszerűen, egy menetben, 20-50 l/ha vízzel kijuttatható.

Nemrég sokat ment a tévében egy tearekám, amelyben egy szép eper hirtelen teáskannává alakult és közben Dinah Washington 1959-es slágerének átirata ment "What a diff'rence a tea makes". Nekem nagyon tetszett ez a reklám, bár a gyümölcsteára nem szoktam rá tőle. Egy szó mint száz ez jutott az eszembe, mikor azt szerettem volna leírni, hogy milyen nagy különbséget-könnyebbséget jelent a BactoFil JET használata a BactoFil kijuttatásában.

Az a nagyszerű ebben a szerkezetben, hogy egyrészt szinte minden talajművelő gépre felszerelhető és ezéltal a kijuttatás és a bedolgozás egy menetben elvégezhető. Másrészt a kijuttatáshoz mindössze 20-50 liter víz elegendő hektáronként. Ahány gép és ahány elgondolás, annyi szerelési megoldás elképzelhető. A szereléshez nem kell különösebb szaktudás és az eszköz tág teret nyújt a kreativitásnak. Terveink szerint a közeljövőben bemutatunk különböző megoldásokat elsősorban azok számára, akik majd ezután fogják használni a készítményt és a szerkezetet.

Petrányi József dabasi gazdálkodó múlt héten pénteken szerelte fel a BactoFil JET-et a boronájára. Ő a műanyag csövet vas csővel helyettesítette, mert úgy gondolja, hogy ezáltal kevésbé lesz sérülékeny a szerkezet. A kész szerelést bemutató képek a lucernatáblája szélén készültek.