TAVASZ TÜNDÉR ELJÖTT VÉGRE

2009.03.30.

Régóta vártuk és már nagyon hiányzott, szerintem mindnyájunknak.

A Tavasz Tündért még senki sem látta, de sokan elképzelik, hogy milyen lehet és ilyenkor márciusban már mindenki nagyon várja. Mi ilyennek gondoljuk, de a fő az, hogy már bizonyosan megérkezett.

A Tavasz Tündér érkezését nem abból lehet bizonyosan észrevenni, hogy már egy kicsit jobban süt a nap, meg egy kicsit melegebb van, hanem onnan lehet tudni, hogy megjött, hogy az ember szíve megtellik bizakodással és elkezdi újra megcsodálni a világ varázslatos dolgait.

Eleinte csak kisebb csodák és varázslatok kápráztatnak, de aztán egyszer csak Tavasz Tündér megemeli zöld kapapját és megtörténik a Föld legnagyobb varázsa - zöldbe borul körülöttünk ez a gyönyörű világ.

Az elmúlt hétvégén már jutott a kis csodákból. Szombaton 12 nap, 19 óra és 29 perc után visszatért a Földre a Discovery űrrepülőgép, amely újabb napelemeket vitt a Nemzetközi űrállomásra. Ez volt az űrrepülőgépek 125. útja és a 28., amelynek során rádokkoltak az űrállomásra. A Discovery 53 millió mérföld megtétele után csodaszépen ért földet Floridában. Nem sokkal később a Világ másik oldalán Melbourne-ben is megtörtént a csoda. A BrawnGP Forma 1-es csapat az első versenyén megszerezte az első és a második helyet. Volt már ilyen csoda - 55 éve, amikor Juan-Manuel Fangio vezette az első autót. De a Tavasz Tündér meséi nem csak űrrepülésről és autóversenyről szólnak. Akik figyelnek rá, azoknak megtanítja elhinni, hogy hihetünk a csodákban.