10.000 MIKORRHIZA MINTA

2009.03.10.

"A puding próbája az evés" - mint tudjuk, éppen ezért az AGRO.bio 10.000 mintát oszt szét az érdeklődők között a SYMBIVIT mikorrhiza termékből.

1.: Mikorrhiza gombák nélkül kisebb gyökérzet, 2.: A kisebb gyökérzet miatt fokozott az erózió és a tápanyagveszteség kockázata, 3.: A növény kevesebb vízhez jut és a talajban lévő tápanyagok jelentős részéhez sem fér hozzá, 4.,5.,6.: A mikorrziza kezelés hatására jelentősen nő a víz és tápanyag felvételre szolgáló felület nagysága, ezért a növény jobban fejlődik és nő az ellenálló képessége.

Régóta ismert, hogy a talajban élnek olyan mikroszkópikus méretű gombák, amelyek szimbiózist alkothatnak a szárazföldi növények jelentős részével. Átszövik a gyökereket és megsokszorozzák a növény víz és tápanyagfelvevő felületét. Cserébe olyan tápanyagokat kapnak a növénytől, amelyet maguk nem tudnak előállítani.

Az utóbbi évtizedek jelentős vegyszerhasználata (műtrágya és főleg a növényvédőszer) miatt a mikorrziza gombák száma is visszaszorult, ezért sok növény érzékenyebbé vált a szárazságra és megnőtt az igénye a rendszeres tápanyagpótlás iránt. Annak érdekében, hogy a magyar termelők és kertészkedők is kihasználhassák a legkorszerűbb mikorrhiza termékek előnyeit, az AGRO.bio Hungary Kft. elkezdi az élvonalbeli Symbiom cég termékeinek a hazai forgalmazását. A BACTOSZKÓP hírlevél legutóbbi számában részletesen írtunk a mikorrhiza gombák hatásáról és a Symbivit termék használatáról. A hírlevél megtalálható a "Letöltések" menüpontban, ahova az alábbi link azonnal elvezet: http://agrobio.hu/?base=downloads&cid=5

Azt gondoljuk, hogy bármennyi tudományos-szakmai anyagot mutatunk be a Symbivit mikorrhiza termék előnyeiről, bármennyi látványos képet teszünk közzé, ezek hatása meg sem közelítheti azt, amikor valaki maga látja, hogy a növénye milyen meglepő módon fejlődik és a fenti kép a valóságban még látványosabban megmutatkozik.

Ez az oka annak, hogy az AGRO.bio Hungary Kft. 10.000 Symbivit mintacsomagot oszt szét az érdeklődők között. Egy csomag 2 növény kezelésére elegendő anyagot tartalmaz, ezért bízunk benne, hogy a várhatóan 20.000 kezelt növény a legjobb reklámja lesz ennek az innovatív termékújdonságnak.