BACTOFIL POR, VÍZOLDHATÓ TASAKBAN

2009.03.16.

A kiskerti kiszerelés és a korszerű csomagolás következtében nem kell a terméket kimérni, nincs maradék és abszolút környezetbarát.

Kétségtelenül mérföldkő az AGRO.bio Hungary Kft. történetében a BactoFil Por termékek kifejlesztése, amely a folyékony termék minden hasznosságának megőrzése mellett nem igényli a hűtött tárolást és tovább eltartható. Ezek az előnyök elsősorban a nagyobb távolságokra - tengerentúlra - történő szállítás- és a kiskerti felhasználás során válnak igazán jelentőssé.

A fenti képen a hamarosan piacra kerülő BactoFil Por 5 grammos kis tasakja látható, amely a jelenleg létező legkorszerűbb csomagolásba, vízoldható PVA filmbe lett csomagolva. Ez a megoldás 3 nagyon lényeges előnyt hordoz: Nem kell vesződni a viszonylag kis mennyiség kimérésével, a kis tasakban pontosan 5 gramm termék van. Egyetlen mikrogramm termék sem vész kárba, hiszen a tasakot felbontás nélkül kell a vízbe dobni, ott azonnal feloldódik a PVA (polyvinyl alkohol) film és a benne lévő termék. Végül pedig még egy kis műanyag zacskó sem marad vissza.

A fenti képen az látható, hogy a BactoFil Por vízoldható tasakja - ami fentebb a tenyeremben látható - hogyan oldódik a vízben. A tasak sarkának a vízbe érésétől az utolsó képen látható állapotig kevesebb, mint 30 másodperc telt el. Hozzátenném még, hogy a tasak oldódása ezen a szemléltető képen kb. 1 liter vízben és keverés nélkül történt. Egy egyész kis keveréssel - amit egy szívószállal csináltam - abszolút homogén oldatot sikerült nyerni.