A BACTOFIL HATÁSA AZ ŐSZI BÚZA FEJLŐDÉSÉRE

2009.04.05.

A hasznos talajbaktériumok által termelt növényi hormonok hatása nem csak mérhető, de szemmel látható...

Kedves Tisztelt Olvasók!

Alapvetően szeretem a képeket és főleg azokat a képeket szeretem, amelyek szólnak valamiről és amelyekhez nem kell hosszas magyarázat. Az itt szereplő képeket Hideg László Szilveszter kollegám készítette a héten és szerintem ezek a képek nagyon szépen szólnak arról, hogy a talajbaktériumok által termelt gyökeresedést- és növekedést serkentő növényi hormonok hatására milyen szépen fejlődik a búza.

A fenti képhez mindössze annyit írnék, hogy a tábla egyik felén borsó elővetemény után a búza vetése előtt BactoFil A 10 készítménnyel kezelték a területet. Hogy a melyik felén, azt szerintem nem nehéz kitalálni.

A fenti két kis kép azt mutatja, hogy nem egy "kisparcellás kísérletről" van szó, hanem ez a látványos hatás nagyüzemi méretekben mutatkozik.

Természetesen a föld alatt is látványos a különbség. Nem is magyaráznám, hogy melyik növény honnan lett kiásva.

Közismert dolog, hogy búza esetében "nem a méret a lényeg". Abban viszont biztosak lehetünk, hogy az erőteljes gyökérzet, a gyors kezdeti fejlődés a jobb betegségellenállóság és stressztűrés, nagyon lényeges előnyt biztosít a búzának, amely a terméseredményben egyértelműen megmutatkozik.