I. Pest megyei Szakmai Nap a Tápanyaggazdálkodásról

I. Pest megyei Szakmai Nap a Tápanyaggazdálkodásról

2017.02.01.Szabó István - AGRO.bio

2017. február 16-án Gödöllő adott otthont a Növényorvosi Kamara Pest megyei Szervezete által meghirdetett szakmai napnak, ami rendhagyó módon nem a növények védelméről, hanem azok táplálásáról szólt.

A kamara évek óta tervezte, hogy olyan fórumot biztosít tagjai számára, ahol a témakör aktuális kérdései mellett az iparág legfontosabb szereplőinek kínálata is helyet kap. Idén végre megvalósult az elképzelés, és tizenkét gyártó-forgalmazó vállalat támogatásával és részvételével több mint 100 termelő, kutató, oktató, szaktanácsadó vett részt a rendezvényen.

Az első előadást a mikrobiológiai oltóanyagok piacának meghatározó szereplője, az AGRO.bio Hungary Kft tartotta. Őszi Tibor, a vállalat szaktanácsadója előadásának első felében bemutatta a különféle mikroorganizmusokat (baktériumok, gombák, mikorrhizák illetve algák), illetve azok szerepét a talaj életében és biológiai minőségének javításában. A következő részben az AGRO.bio Hungary Kft szakmai munkájába engedett betekintést, szólt az elmúlt évben indult Demo Farm Projektről, a Fuzárium Menedzsment Programról, a vállalat kutató-fejlesztő munkájáról és az iparág szakmai elfogadtatása érdekében tett erőfeszítéseiről.

A szakmai fórumon elhangzott előadások anyaga a növényorvosi kamara honlapjáról letölthető: http://magyarnovenyorvos.hu/pest-megye-2017-02-28

 

 

Letölthető állományok