A megoldás a termőtalajban rejlik!

Bactofil® B10 és Trichomax felhasználása napraforgóban

2017.02.22.Kabai Gábor - AGRO.bio

Itt az idő, hogy a talajra ne mint csak egy támasztóközegre gondoljunk, hanem a növénytermesztés egyik legfontosabb elemét lássuk benne!

Gazdasági növényeink így a napraforgó termésátlaga a környezeti tényezőktől függően évről-évre változnak. De vajon mi lehet az oka – az elmúlt 25 évet megvizsgálva -, hogy a napraforgó országos termésátlaga ugyanazon a 1,5- 2,5 t/ha szinten van, mint a 90-es években, miközben a genetikai háttér javult és a befektetett input anyagok költsége is jelentősen emelkedett?

A megoldás a termőtalajban rejlik!

Itt az idő, hogy a talajra ne mint csak egy támasztóközegre gondoljunk, hanem a növénytermesztés egyik legfontosabb elemét lássuk benne!

A Bactofil® B10 1 l/ha-os dózisával biztosítható az intenzív napraforgó termesztésében is elengedhetetlen megfelelő víz-, és tápanyag szolgáltató, valamint talajéletben gazdag termőföld.

 

A Bactofil® B10 használatában rejlő előnyök:

  • összetétele speciálisan a kétszikű növényekre lett kifejlesztve
  • fokozza a műtrágyák hasznosulását
  • támogatja a növények intenzív fejlődést
  • biokontroll hatásával aktívan támogatja növényvédelem hatékonyságát
  • javítja a talajok szerkezetét
  • folyékony starter műtrágyával (pl. KITEStart FL ) vetéssel egymenetben is kijuttatható

 

Az ország különböző adottságú régióiban beállított szántóföldi termelői kísérletek is mutatják, hogy a Bactofil® B10 hatékonyan emeli a talajok termőképességét fokozva a napraforgó fejlődését, emelve a hektáronkénti terméshozamot.

A napraforgó egyik legsúlyosabb, jelentős gazdasági kárral járó kórtani problémáját a fehérpenészes szár-, és tányérrothadás vagy másnéven a szklerotínia okozza. A betegség a talajból támad, ahol képes évekig megőrizni a fertőzőképességét. Ellene hatékonyan csak gombaölő szerekkel képtelenség védekezni. A TrichoMAX-ban lévő Trichoderma harzianum hasznos gomba gátolja a szklerotínia felszaporodást, jól kiegészítve ezzel a későbbi fungicides kezelések eredményességét.

Alkalmazása: 1 kg/ha dózisban vetés előtt a magágyba dolgozva. BactoFil B10-el keverhető. A két készítmény egymás hatékonyságát növeli.

 

 

Marketing anyagok