Könnyített gépbeszerzés a Vaderstad és az AGRO.bio konstrukciójával!

Egyedi ajánlattal tovább bővül a Väderstad és az AGRO.bio stratégiai együttműködése

2017.01.31.

"Mindkét cég elkötelezett a talaj szén-dioxid (CO2) kibocsátásának csökkentésében, így környezetünk, klímánk védelmében. Ugyanakkor közös ajánlatunk túlmutat a termékértékesítésen, hiszen technológiai megoldást kínál a felhasználóknak"

Egyedi ajánlattal tovább bővül a Väderstad és az AGRO.bio stratégiai együttműködése

 

Valószínűleg sokakat érint és érdekel majd a svéd mezőgépgyártó vállalat, a Väderstad és az AGRO.bio közös konstrukciója, mely egyszerre szolgálja a minőségi talajművelést és a termőföld állagának, állapotának javítását, ugyanakkor jelentős pénzügyi könnyítést jelent azoknak a gazdálkodóknak, akik élnek a konstrukció adta lehetőséggel.

 

A mindenképpen egyedülálló ajánlatról Dr. Kalmár Tibort a Väderstad ügyvezetőjét, ill. Tamás Istvánt az AGRO.bio kereskedelmi és marketingigazgatóját kérdeztük.

 

                                                           

Dr. Kalmár Tibor                                                                                   Tamás István

                                                                                                   

Mi a közös ajánlat lényege?

TI: Az idei évtől a Väderstad talajművelő és vetőgépei elérhetők lesznek egy az AGRO.bio –val közösen kialakított konstrukcióban is, mégpedig egy 4 vagy 5 éves futamidejű részletfizetéssel. Az ajánlat lényege, hogy a futamidő alatt a nem kell készpénzt invesztálni a gazdálkodóknak, hanem az éves részletfizetés az AGRO.bio palettáján megtalálható termékek megvásárlásával letudható.

Honnan jött az ötlet?

TI: Ismert, hogy a BactoFil® termékek hatásának egyik sarkalatos pontja, hogy milyen módon és minőségben kerülnek a talajba. Az elégtelen talajmunka jelentősen ronthatja a talajbaktérium biológiai hatását, a mi célunk pedig az elégedett gazdálkodó. Ez volt az a gondolat, ami elindított minket a megoldást kereső úton még 2016 –ban, és egyértelmű volt, hogy a Väderstad találtunk ebben partnerre, hiszen a két vállalat együttműködése már több mint tizenkét éves múltra tekint vissza, a Väderstad gépek pedig garanciát nyújtanak a minőségi talajmunkára és vetésre.

Hogyan érintette a Väderstad –ot a megkeresés?

KT: Több okunk is volt kedvezően fogadni az AGRO.bio ötletét, megkeresését. Valóban 2005 óta dolgozunk együtt az AGRO.bio –val, ami főleg a szántóföldi bemutatónkon, a Väderstad Roadshow –n való részvételt jelentette. 3 éve közösen dolgozunk a Syngenta Contivo™ programjában is, ahol még szorosabb az együttműködésünk. A Väderstad - másokkal együtt - részt vesz az AGRO.bio által kezdeményezett Fuzárium Menedzsment Program –ban is, melynek már első eredményei is figyelemreméltóak. Egyszóval több szálon és régóta kapcsolódik a két cég egymáshoz.

A közös múlt mellett van –e más indoka is az együttműködésnek?

KT: Természetesen. Mindkét vállalat elkötelezett híve az ökológiai szemléletű fenntartható gazdálkodásnak. E gazdálkodási forma alapköve a környezetet és a talajt kímélő eljárások alkalmazása, mint pl. a forgatás nélküli talajművelés, és a talajbaktériumok használata. Mindkét cég elkötelezett a talaj szén-dioxid (CO2) kibocsátásának csökkentésében, így környezetünk, klímánk védelmében. Ugyanakkor közös ajánlatunk túlmutat a termékértékesítésen, hiszen technológiai megoldást kínál a felhasználóknak.

Van -e ilyen jellegű együttműködése a Väderstad –nak hasonló profilú cégekkel?

KT: Az AGRO.bio –val a fentebb már említett közös munkáink kapcsán stratégiai megállapodásunk van, ami annyit jelent, hogy ilyen típusú megállapodást hasonló profilú céggel nem tervezünk, de szakmai együttműködést más vállalatokkal is folytatunk természetesen, hiszen a Väderstad -nak is érdeke minél több csatorna megnyitása, ami segíti az értékesítést.

Végezetül, a részletekről mikor kapnak tájékoztatást a gazdálkodók?

TI: A konstrukció kidolgozása befejeződött, pusztán némi finomításra van még szükség. Azok a gazdálkodók, akik érdeklődnek a konstrukció után felvilágosítást kaphatnak az AGRO.bio területi képviselőitől akár már ma is.

AGRO.bio logó

       
     
   
 

 

 

 

 

Cz.B.