Väderstad gép érkezett az AGRO.bio -tól Magyarkeszire

Somogyi Károlyt a Keszi Mező Kft. ügyvezető tulajdonosát kérdeztük

2017.05.10.Dr. Kiss János - AGRO.bio

Magyarkeszi egy kis falu Tolna megye északi részén. Itt gazdálkodik Somogyi Károly a Keszi Mező Kft. ügyvezető tulajdonosa, aki elsőként rendelt gépet az országban az AGRO.bio és a Väderstad közös akciójában.

Mint ismeretes, az AGRO.bio és a Väderstad idén tavasszal egy vonzó ajánlattal állt elő, melynek lényege, hogy különböző Vädertsad gépekhez juthatnak hozzá a gazák úgy, hogy gyakorlatilag készpénzt nem kell mozgósítaniuk.

Magyarkeszi egy kis falu Tolna megye északi részén. Itt gazdálkodik Somogyi Károly a Keszi Mező Kft. ügyvezető tulajdonosa, aki elsőként rendelt gépet az  országban az AGRO.bio és a Väderstad közös akciójában. A Väderstad munkagép a minap megérkezett Magyarkeszire, ebből az alkalomból kérdeztük  Somogyi Károlyt.

Kérem mutassa be a gazdaságát!

A Keszi Mező Kft kifejezetten növénytermesztő profilú cég, amely összesen 900 hektáron gazdálkodik. 12 fő állandó és 6 fő időszaki alkalmazottnak ad munkát. Termesztett növényeink három fő növénycsoportba oszthatók:

  1. Kalászos félék (270 ha búza, 70 ha sörárpa)
  2. Olajos növények  (240 ha napraforgó, 120 ha repce)
  3. Kukorica  (200 ha)

Mióta használ talajbaktérium készítményeket és milyen tapasztalata van a termékekről?

Kilenc éve 2008-ban Dr. Kiss János területi képviselő révén  ismertem meg a BactoFil® termékeket és azóta is folyamatosan használom őket. Tavasszal a terület felét, mintegy 400 ha -t lekezelünk BactoFil® A10 -zel (kukorica terület) és BactoFil® B10-zel (napraforgó terület) . Ősszel ha az időjárás és az őszi munkacsúcs megengedi a tarlókat BactoFil® Cell szárbontóval kezeljük. A BactoFil-es kezelés hatására  a növényeink szárazságtűrése határozottan jobb, a termésbiztonság javult, a talajszerkezet és a termőtalajok művelhetősége pozitívan változott. Úgy gondolom  a kilenc évnyi folyamatos BactoFil® használat előnyei egyértelműek. Tudjuk, hogy termőtalajaink állapota éppen úgy hozzájárul a sikeres termesztéshez, mint a növényeink ápolása.

Hol hallott az Agro.bio és a Väderstad közös konstrukciójáról?

Az AGRO.bio weboldalán láttam először, de Dr. Kiss János az AGRO.bio Tolna és Baranya megyei területi képviselője ismertette velem  részletesen ezt az új  ajánlatot.

Miért találta vonzónak ezt az ajánlatot?

Egy nap gondolkodás és mérlegelés után felhívtam  Kiss János urat, hogy érdekel az ajánlat, tájékoztasson a részletekről. Éppen terveztem vásárolni az idei évben egy Väderstad nehéz kultivátort, így kapóra jött ez vonzó akció. Eddig  évente  400 liter  BactoFil® -t vásároltam. Az új Väderstad gépért csupán évi 200 literel kell többet vásárolnom és  a tulajdonomba kerül a gép. A 200 liter Bactofil® többletet a nyáron szárbontó BactoFil® Cell  -ből kényelmesen tudjuk teljesíteni.  Ez egy nagyszerű ajánlat, hiszen használom a BactoFil® -t ami jó a növényeimnek, a talajaimnak és ennek fejében kapok egy értékes munkagépet  mindjárt a program elején. Február elején írtuk alá a szerződést és pár napja  megérkezett a munkagép és már össze is szerelte a Väderstad csapata.

Milyen Väderstad  gépet választott és mi lesz a feladata?

Egy CULTUS 400 vontatott nehézkultivátort választottam amelynek az elsődleges feladata nyáron a gabona és repce tarlók elmunkálása valamint a zöldítésben a talajok előkészítése lesz.

                                            Somogyi Károly úr, a vadunat új Cultus  400 kultivátorral

Van –e ezen kívül Väderstad gépük?

Igen , tavaly ősszel vásároltunk egy Rapid 400-as gabona vetőgépet. Igaz, nem volt olcsó, de nagyon elégedett vagyok a munkájával. Úgy gondolom egy ekkora gazdaságnak már szüksége van egy ilyen komoly teljesítményű és minőségi munkát végző gépre.

Tervez-e további Väderstad  gépet vásárolni?

Igen, elhatározásom szerint folyamatosan lecserélem a munkagépeket Väderstad gépekre. Úgy látom a korszerű talajműveléshez  ilyen modern gépekre van szükség.

Köszönöm a beszélgetést!

K.J.

 

 

 

Letölthető állományok