Algafix® – kizárólag élő algát tartalmazó biostimulátor

Algafix® hatása napraforgóban

2017.02.28.Tamás István - AGRO.bio

A biostimulátorok használata egyre jobban terjed világszerte. Egy 2012-ben végzett felmérés adatai szerint az ide sorolt készítmények piaca Európában meghaladta a hatmillió hektárt, és ez a terület évről-évre dinamikusan növekszik.

A biostimulátorok használata egyre jobban terjed világszerte. Egy 2012-ben végzett felmérés adatai szerint az ide sorolt készítmények piaca Európában meghaladta a hatmillió hektárt, és ez a terület évről-évre dinamikusan növekszik, aminek fő oka a növénytermesztés kitettsége, a növényeket érő stressz-hatások okozta termésveszteség. Ennek megelőzése és kezelése mára az intenzív növénytermesztés fontos eleme lett.

Az Algafix® balatoni élő algát (Scenedesmus obtisausculus) tartalmazó mikrobiológiai biostimulátor. Az élő mikrobák mellett makro- és mikroelemeket, valamint az algasejtek által termelt növényi hormont tartalmaz. A sűrítmény a kijuttatást követően - megfelelő körülmények között - folyamatosan termeli a kinetint (citokinin), aminosavakat és zsírsavakat, melyeket a növény levélen keresztül vesz fel. Az algák elhalása után a sejtjeiben tárolt anyag (pl. hormonok) is felszívódnak, így az Algafix® esetében dupla hatással számolhatunk. Az Algafix® kinetin termelése kiugróan magas más algatörzsekhez képest!

 

 

Hogyan működik az Algafix®?

A növényi hormonok kultúrnövényeinkregyakorolt hatása függ az egymáshoz viszonyítottarányuktól. Magas kinetin koncentráció (alacsonyauxin koncentráció mellett) esetében a hajtásoknövekedését tudjuk indukálni, magas auxinkoncentráció (alacsony kinetin koncentrációmellett) esetében inkább a gyökerekét. A kinetinfőleg a sejtek oldalirányú (pl. gyökérnyak vastagsága, stb.),az auxin a sejtek hosszirányú megnyúlását (pl. kalászosok,repce szárba szökkenése, stb.) indukálják.

                                   

A tápelemek közül a bór is aktívan részt vesz az auxin szintézis szabályozásában. Bórhiány esetén gátolt a sejtosztódás és akadályozott a kambiumsejtek fejlődése. Ennek következtében a gyökér- és szállítószövetek kialakulása akadályozott. A bór fontos szerepet játszik az anyagcserében.

Az Algafix® + AminoBór®150 együttes kijuttatása az egyik legkorszerűbb és igen gazdaságos megoldás kultúrnövényeink sikeres termesztése során. Ugyanis kombináció egyszerre nyújt prevenciót a bórhiányra, ugyanakkor kinetin tartalma révén erős hajtásnövekedést indukál.

Kijuttatási javaslatunk: 6-8 leveles állapotban 1 l/ha Algafix®, majd a virágzás kezdetén 1 l/ha Algafix® + 1-2 l/ha AminoBór® kombinációban.

A NéBIH 2016-ban Fejér megyében, napraforgóban vizsgálta a különböző növénykondicionálók és lombtrágyák termésnövelő illetve minőségjavító hatását. A grafikonok is alátámasztják az AGRO.bio fent részletezett és a kísérletben szereplő talajoltási technológiájának kiemelkedő hatékonyságát.

A bemutatott eredmények mellett még egy jelentős előnye van annak, ha valaki az Algafix + AminoBór termékpárt választja, mégpedig a gazdaságosság. Ha felkeltettük érdeklődését, keresse területileg illetékes szaktanácsadóinkat, és kérje kereskedelmi ajánlatunkat. Hasonlítsa össze üzemi technológiájának költségeit az Algafix + AminoBór termékpár hektárköltségével, és élvezze az AGRO.bio költséghatékony technológiájának előnyeit 2017-ben a saját területén!

 

 

Marketing anyagok

Kapcsolódó galériák