Komplex Mikrobiológiai Technológia az Aszály elleni küzdelemben

2020.01.08.ABH

Dr. Nagy István Agrárminiszter Úr megtekintette az AGRO.bio Hungary Kft., az Albitech Kft és a Water&Soil Kft. által létrehozott új technológiát, melyet egy talajbaktérium, egy talajalga és a VízŐr talajkondicionáló adja. Ezek együttesen szolgálják a talaj nedvességtartalmának hosszútávú megőrzését.

Nagy István elmondta, az AGRO.bio Hungary Kft., az Albitech Kft. és a Water&Soil Kft. által létrehozott technológiát egy talajbaktérium, egy talajalga, valamint a VízŐr talajkondicionáló adja. Ezek együttesen szolgálják a talaj nedvességtartalmának megőrzését, amely hozzájárulhat a homokhátsági félsivatagos területek megmentéséhez, a homoktalajok vízháztartásának javításához.

Miniszter Algater üzemben Algater gyártás 01 Algater gyártás 2

Miniszter Úr látogatása során megtekintette az Algater talajalga új gyártó eszközét és véleménye szerint a három készítmény - az Algater, a BactoFil és a VízŐr - olyan szinergiát alkot, amellyel kedvezőbb terméseredmények érhetők el. Ezen mikrobiológiai termékek együttes alkalmazása pedig nemcsak gazdaságos, hanem környezetbarát is, így megfelel minden 21. századi elvárásnak is. Kiemelte, a kutatások és a gyakorlat egyaránt azt mutatják, hogy a ráfordítások többszörösét meg lehet spórolni a komplex talajkezelési technológia alkalmazásával.

Hangsúlyozta: az agrártárca törekszik arra, hogy minél szélesebb körben megismertesse a gazdatársadalommal ebben talajkezelési technológiában rejlő lehetőségeket, előnyöket. Ennek érdekében bemutató projektek létrehozását tervezik.

Kiemelte még, hogy a talajtápanyag-gazdálkodásban szemléletmódosításra van szükség ahhoz, hogy az éghajlatváltozásból adódó károkat és kockázatokat ki lehessen küszöbölni. A gazdaságos és megbízható termeléshez pedig nem megkerülhető már a jelenben sem a most bemutatott, a 3 termék adta technológia alkalmazása.