SZÍNES SZAKMAI PROGRAMOK...

2009.02.13.

A Syngenta és az AGRO.bio Hungary Kft. három sikeres szakmai rendezvényt tartott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A február a bálok és a farsangi rendezvények hónapja és természetesen a mezőgazdasági szakmai rendezvényeké. Ilyenkor még van idő néhány érdekes, hasznos órát közösen eltölteni, meghallgatni az újdonságokat és a szakmai aktualitásokat. Közel van viszont az idő, amikor a gazdálkodóknak végleg meg kell hozni a döntést a vetésszerkezet és a fajtaválasztás vonatkozásában és meg kell határozni a növényvédelmi stratégia főcsapását. Ez az az idő, amikor még át lehet gondolni a tápanyagellátás és a talaj termőképesség fenntartásának a kérdéseit.

A Syngenta Kft., a Syngenta Seeds Kft. és az AGRO.bio Hungary Kft. a héten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 3 rendezvényt szervezett közösen, ahol mintegy 150 gazdálkodó hallgatta meg a vetőmag- és a növényvédőszer választásról- valamint a BactoFil talajbaktérium készítményről szóló előadásokat.

A felső kép nagyon keveset ad vissza abból a "pokolian jó" hangulatból és érdeklődésből, ami Felsőzsolcán a Pokol csárdában uralkodott Daoda Zoltán (AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgató) előadása alatt. Tóth Mihály (Syngenta Kft. területi képviselő) szakmailag nagyon megalapozott, ugyanakkor érdekes és világosan érthető előadása számos növényvédelmi kérdésre megadta a választ és megismertette a résztvevőkkel a Syngenta termék- és technológiai ajánlásait. Szentei László és Egyed Attila (Syngenta Seeds Kft.) gyakorlatias előadásai a csúcsminőségű vetőmagok világába kalauzolta a résztvevőket a fent említett helyszín mellett Forrón, a romantikus Holdfény panzióban és - kedvenc városomban - Sárospatakon a Huszár panzióban.

Végezetül szeretném megemlíteni, hogy érzésem szerint a résztvevők a szakmai dolgok mellett azt is megismerhették, hogy ez a három cég mennyire hasonló módon gondolkodik a fenntartható és gazdaságos mezőgazdaság kérdéseit illetően és milyen elkötelezettek a minőség- és vevőcentrikus üzleti viselkedés mellett.

Tóth Mihály - a Syngenta Kft. területi képviselője