NON PROGREDI EST REGREDI

2009.01.19.

"Aki nem halad előre, az valójában hátrál". Ez a latin mondás lett az AGRO.bio Hungary Kft. által alapított szakmai klub jelmondata.

Az információ nagy érték, ezt természetesen mindenki tudja. Manapság számos lehetőség van szakmai és üzleti információk megszerzésére, hiszen nyomtatott kiadványok egész sora és internetoldalak ezrei állnak rendelkezésre, nem beszélve a különböző formális szakmai fórumokról. Valamit mégis hiányoltunk. Úgy éreztük, hogy szükség lenne arra, hogy folyamatosan megismerjük a nagy felületen gazdálkodó, tapasztalt, az újdonságokra nyitott és a fenntartható-gazdaságos mezőgazdasági termesztés iránt elkötelezett szakemberek véleményét az egyes szakmai kérdéseket illetően. Miután meggyőződésünkké vált, hogy erre nem csak nekünk lenne szükségünk, hanem az egész szakmának, ezért létrehoztuk egy klubot, ahova az általunk legelismertebb gyakorlati szakembereket hívtuk meg. A formális alakuló összejövetelt a múlt év december 2- és 3-án tartottuk a hazai borászat egyik fellegvárában a neszmélyi Hilltop borhotelben. A kötetlen de nagyon megalapozott szakmai beszélgetéseket szépen "fűszerezte" a borászat megtekintése és a kiváló borok végigkóstolása. Január 16-án tartottuk az "évindító" összejövetelünket a kisbéri Kincsem Hotelben és a csallóközaranyosi Hege Bárban, ahol az őszi vetésű növények telelésétől, a tavaszi növények fajtaválasztásán át szóba került a műtrágya helyzet és a BactoFil talajbaktérium készítmények tavaszi kijuttatási lehetőségei is. Az AGRO.bio Club 500 rendezvényeiről és a tagok értékes tapasztalataitól hamarosan egy külön menüpontban fogunk folyamatos tájékoztatást adni minden Tisztelt Érdeklődő számára. A decemberi rendezvényről számos kép jelent meg a BACTOSZKÓP hírlevél decemberi számában, amely azonnal letölthető innen: http://www.agrobio.hu/?base=downloads&cid=5

Végezetül szeretnék egy "műhelytitkot" megosztani a Tisztelt Olvasókkal. A BACTOSZKÓP júliusi számának címoldalán látható gyönyörű búzatábla és a "Kevesebb kemikália, több élet" című prospektusunkban lévő búzás képek (mindkettő letölthető a LETÖLTÉSEK menüpontból) Hartmann Imre Úr szákszendi tábláján készültek. Megtisztelő és örömteli a számunkra, hogy Hartmann Urat - a képen középen - a klubtagok között tudhatjuk, hiszen szaktudása, tapasztalata - amelyet a kiváló terméseredmények is visszaigazolnak - érték mindnyájunk számára.

Daoda Zoltán szakmai igazgató, Hartmann Imre és Márton Balázs, az AGRO.bio Hungary Kft. ügyvezetője