FELSZÁLLT A FÜST... MEGVANNAK AZ AGROmashEXPO TERMÉKVERSENY EREDMÉNYEI

2012.01.11.

Stratégiai partnerünk a Farmcenter Kft. egy volt az 5 cég közül, amely Hazai Termékfejlesztési Oklevelet kapott. Büszkék vagyunk és gratulálunk...

Amikor anno megválasztották az új pápát és a Vatikánban felszállt a füst, megszólaltak a székesegyház harangjai és a televízió üdvöskéje D. Tóth Krisztina bejelentette, hogy a Szent Péter téren elszabadult a pokol. Tegnap, vagyis január 10-én pedig Szilvási Krisztina a HUNGEXPO kiállítási igazgatója jelentette be, hogy megszületett a szakmai zsűri döntése arról, hogy kik kapják a január 25-én nyíló, jubileumi, 30. AGROmashEXPO termékversenyének dijait. Remélem Szilvási Krisztina azért nem veszi majd tőlem rossz néven, hogy egy internet oldalon említettem D. Tóth Krisztinával.

Lényeg a lényeg, hogy a Nemzetközi Innovációs Nagydíjat két traktor illetve a hazai forgalmazóik nyerték. A John Deere 7280-as traktor és a Massey Ferguson 7624-es. Ez a tét traktor nagyon nagyon környezetbarát, gazdaságos és nagyon nagyon jó, minden szempontból. Mindkét traktor forgalmazójának gratulálunk és büszkék vagyunk rá, hogy a Massey Ferguson traktorokat forgalmazó AUSTRO Diesel régóta az AGRO.bio Hungary Kft. statégiai partnere. ők az Innovációs Nagydíj mellé még egy különdíjat is kaptak a 24 órán belüli alkatrész ellátást biztosító PP 24 logisztikai rendszer kidolgozásáért. Ez pestiesen szólva nem semmi...

A Hazai Termékfejlesztési Nagydíjat a BPT 330 univerzális szervestrágyaszóró pótkocsi kifejlesztéséért ítélték oda. Kellett ez a gép, mint egy falat kenyér, remélem sokat eladnak majd belőle és jó sok szervestrágyát szórnak ki vele, mert a magyar földekről hiányzik évente vagy tizenötmillió tonna szervestrágya, amit akár a BactoFil termékekkel (baktériumtrágya) is lehetne pótolni, de azért nem vagyunk szakmai demagógok, kell a BactoFil-os (baktériumtrágya) talajaktiválás, de kétségtelenül jóval több szervestrágya kijuttatásra is szükség lenne.

Hazai Termékfejlesztési Oklevelet 5 cégnek ítélt meg a szakmai bíráló bizottság. Büszkék vagyunk rá, hogy stratégiai partnerünk, a BactoFil JET készülékeket is 6 éve gyártó, gödöllői Farmcenter Kft. az ABMT környezettudatos technológia kifejlesztéséért egyike lett az 5 díjazottnak. Az ABMT-ről most csak annyit említenék meg, hogy ebből a "B" betű a BactoFil JET készülékre utal és érzésem szerint az az "apró" tény is szerepet játszhatott, hogy ez a készülék a legszerényebb számítások szerint is minimum negyedmillió kilóméter traktorutat spórolt meg a magyar mezőgazdaságnak. Az alábbi képen Daoda Zoltán az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója (balra) és Huszár Jenő a Farmcenter ügyvezetője látható a 2011-es évben bevezetett BactoFil T JET készülékkel, amely az egyszerű felszerelhetősége mellett mindössze 3 különleges TeeJet fúvóka használatával akár 12 méter szélességben biztosítja a BactoFil termékek kijuttatását, még olyan szeles tavaszi idő esetén is, amikor a hagyományos fúvókákkal már nem lehet permetezni. Ja és mi más lenne a traktor a BactoFil T JET mögött, mint a kiváló Massey Ferguson.

A kiváló tulajdonságokkal rendelkező és különlegesen széles választékú TeeJet fúvókák forgalmazása mellett a Farmcenter Kft. ABMT környezettudatos technológiájának fontos eleme a TeeJet sorvezetők, mint a felső képen is látható MATRIX Pro elterjesztése. Ez az eszköz nélkülözhetetlen segítséget ad a precíz permetezéshez és lehetővé teszi a - a táblák alakjától és más adottságaitól függően - a permetszer 5-15%-os csökkentését. Költség megtakarítás és környezetvédelem egyszerre. Kiegészítő elemekkel együtt a vetés minőségét is lényegesen javítja. Az egyik különleges tulajdonsága ennek a nagyon felhasználóbarát sorvezetőnek, hogy akár 15 kamera képét tudja fogadni és egyszerre akár 4 képet megjeleníteni a monitoron. És hogy ez mire jó? Például arra, hogy a traktorosnak nem kell a szórókeretet kuksizni, kogy szórnak-e a fúvókák vagy éppen eltömődött egyik-másik. Itt mindent "belát" az okos kis monitoron. Ettől lesz precíz a permetezés, ettől lesz hatékony a növényvédelem és ettől lesz sikeres a termesztés. Többek közt.

Még annyi, - és ezer bocsánat, hogy ebben az írásban a partnereinkkel "dicsekszem" - hogy az 5 hazai díjazott közt van a szintén szoros partnerünk, az Agrárin Kft. is, amely az Agrometeorológiai Információs Rendszeréért kapta az elismerést.

Kedves Tisztelt Olvasók! Várjuk Önöket a 30. AGROmashEXPO-n, ahol a stratégiai partnerséget is demonstrálva az AGRO.bio Hungary Kft., a Farmcenter Kft. és az Agrárin Kft. egy nagy közös standon fogadja majd a látogatókat. Van mit mutatni, érdemes lesz kijönni. Találkozzunk tehát január 25. és 28. között az AGROmashEXPO-n.