JOMHARI-YE ESLAMI-YE IRAN - AZ IRÁNI KAPCSOLAT...

2008.10.08.

Irán nagy ország, nagy és komoly mezőgazdasággal. Ezért természetes, hogy az AGRO.bio Hungary Kft. erősíti a szakmai és az üzleti kapcsolatait.

Ez Irán hivatalos neve perzsául. Amúgy 1935-ig Irán Perzsia volt és ha a Kedves Tisztelt Olvasók megengednek nekem egy személyes vallomást, akkor elárulom, hogy nagyon nagyra tartom ezt a népet és ezt az országot. Az ország területe kb. 1,6 millió négyzetkilóméter, amelynek mintegy 12%-a művelhető. A közel 70 millió lakos 30%-a dolgozik a mezőgazdaságban. Fő növények, a búza, a kukorica, a rizs, a gyapot és a kertészeti kultúrák. Iránnak még nagyon nagy tartalékai vannak a mezőgazdaság terén - meg más téren is - ezért dolgozik azon az ország vezetése, hogy a legújabb technológiák alkalmazásával javítsák a kevésbé jó adottságú területek termésátlagait. Erre kiváló lehetőség az AGRO.bio Hungary Kft. talajbaktérium készítményei.

A GOLPAD Co Ltd. vezetői nemrég Zombán (Tolna megye) jártak, ahol a BactoFil hatását nézték meg nagyüzemi körülmények között. Dr. Kiss János Tolna megyei képviselő Török János gazdaságában mutatta be a BactoFil-lal kezelt és a csak műtrágyázott kukoricatáblát.

A szemmel látható és szemsorokkal mérhető eredmények meggyőzték Mohamed Hosein Yalinezhad ügyvezető urat (a képen piros felsőben) és a cégük jövőre kiterjedt állami kisérletekben fogja vizsgálni a terméket Iránban, ahol egyébként a Boszporusz 92 Kft. képviseli az AGRO.bio Hungary Kft. termékeit.

Én magam nagyon bízom benne, hogy a BactoFil termékcsalád hamarosan hozzájárul majd az iráni mezőgazdaság sikereihez.