Aszálycsomagok

2022.04.20.AGRO.bio

Kedvezményes csomagajánlattal segítünk az aszálykár kockázatának csökkentésében

 

 

 

Tisztelt Partnerünk!

 

A múlt év végén és az idei első negyedéven gyakorlatilag nem hullott érdemi csapadék az országban, ami nagyon aggasztó állapotot eredményezett. Szerencsére az utolsó pillanatban érkezett „életmentő” eső, ami biztosította az őszi vetemény megmaradását és értelmet adott a tavaszi vetésnek. Az „életmentő” szót abban az értelemben használtuk, hogy a talaj csapadékhiányát éppen csak részben pótolták az esők és még máig is komoly szárazsággal kell számolnunk.

 

A fenti tények miatt – hogy a lehetőségeink szerint segítsük a termelőket – az aszálykár kockázatának és mértékének a csökkentését biztosító termékpárjainkat különösen kedvező áron kínáljuk.

 

Kétféle, 10 hektáros egységben elérhető csomagot állítottunk össze. Az egyik 10 liter BactoFil termék és 20 liter Algater.

 

Bactofil termékek használatának egyik előnye, hogy a növényi hormonokat is bioszintetizáló hasznos talajbaktériumok felszaporodásának következtében a nagyobb-, mélyebbre hatoló gyökérzet szárazságban jobban el tudja látni a növényt vízzel és tápanyagokkal. A BactoFil-lal kezelt talajon fejlődő növények ezért kevésbé vannak kitéve a tartós szárazságból eredő termésveszteségnek.

 

Az Algater élő algákat tartalmazó termék, amely különleges mikrobiológiai talajtakarást eredményez. A készítményt 2 liter/ha adagban kell a talajra permetezni és a talajbaktériumokkal ellentétben nem kell a talajba forgatni. A kijuttatás után a fonalas algák gyors növekedésnek indulnak és pár hét alatt beszövik a talaj felső rétegét. A talajtakaró növényekkel ellentétben nem vonnak el vizet és tápanyagot a kultúrnövénytől, viszont jelentősen csökkentik a talajból elpárolgó víz mennyiségét, ezért a lehullott csapadék nagyobb része szolgálja a kultúrnövény fejlődését. Emellett az algával beszőtt talaj esetében az erózió és a defláció kockázata is lényegesen kisebb. További fontos előnye a BactoFil termékek és az Algater használatának, hogy az előbbi a talajból fertőző kórokozók szaporodását is gátolja, az utóbbi pedig a spórák feljutását a termesztett növényre.

Ez azt jelenti, hogy a BactoFil-lal és Algater-rel kezelt talajon a szárazságnak jobban ellenálló és a betegségeknek kevésbé kitett növények fejlődnek.

 

A másik csomag két algakészítményt tartalmaz, szintén 10 hektárra való egységekben. Az egyik a már említett Algater a másik az Algafix. Az Algater használata segít megőrizni a vizet a talajban, az Algafix pedig a növeli a növény ellenálló képességét a mind a hőséggel, mind a szárazsággal szemben. A két algatermék együttes használata megfelelő felkészülést eredményez a mindenki által érzékelhető klímaváltozás kihívására.

 

A termékekkel kapcsolatos részletes információkért, a csomagok árával és a kedvezményekkel kapcsolatban területi képviselőink készséggel állnak rendelkezésére.

 

Jó szívvel ajánljuk, hogy éljen a kedvező lehetőséggel és tapasztalja meg azt a támogatást, amit a mikrobiológiai csúcstermékek nyújtanak a sikeres gazdálkodáshoz.