Amalgerol, hatékony ellenszer növényi stresszkezelésre

2022.11.04.

Az Amalgerol algakivonatokat, ásványi olajokat, növényi illóolajokat és különböző növényi kivonatokat tartalmaz, amelyek hasznosnak bizonyulnak a különböző növényi stresszek ellen.

A készítmény a belvíz, a növényvédő szerek, kártevő állatok, fagy és hideg, vihar és aszály okozta stresszkezelésre is kiválóan alkalmas.

Az Amalgerol olyan összetevőket tartalmaz, amelyek segítségével a növények gyorsabban képesek regenerálódni a stresszhatások után, valamint fokozza a fejlődésüket. Az alkalmazhatósága természetesen függ a stressz fajtájától és mértékétől.

Amalgerol

Belvíz esetén az Amalgerol nem csak a növények stressz utáni regenerálódásában játszik szerepet, de következetes alkalmazásával az alkalmazott területeken gyorsabb lesz a víz elvezetése, így a vízgazdálkodás hatékonysága fokozódik.

A növényvédő és gyomirtó szerek alkalmazása során előfordulhat a különböző szerek okozta felverődések és elsodródások, valamint a fitotoxicitás. Ezt a stresszes állapotot hatékonyan kezelhetjük Amalgerol készítménnyel, hiszen segítségével gyorsabban képesek regenerálódni az érintett növények.

A kártevő állatok, mint például a pockok olykor nagymértékben megnehezítik a növények fejlődését. A repce esetében a pockok sokszor teljesen lerághatják a levélzetet, így nem könnyű a növény fejlődése. Ilyen esetben jól jöhet az Amalgerol, hiszen serkenti a repce növekedését.

A márciusi fagyok, a hirtelen bekövetkező alacsony hőmérséklet nagy kihívás elé állítja a növényeket. Az alacsony talajhőmérséklet például a kukorica tápanyagfelvételét nagymértékben korlátozza, sőt akár a fejlődésének megállásához is vezethet. Mivel az Amalgerol hozzásegíti a növényeket a fejlődéshez, ilyen esetben is sikeresen alkalmazható, a fejlődés megtámogatásához, felgyorsításához. A fagykár főként a gyümölcsösökben okoz kihívást, hiszen egy-egy melegebb időszak után bekövetkező fagy a rügyeket a felére is csökkentheti. Az Amalgerol még a fagy előtt kijuttatva csökkenti a fagy károsító hatását, utólag pedig fokozza a rügyek regenerálódását, új rügyek képződését.

 A vihar és jégverés következtében a növények nagymértékben károsodhatnak, az asszimilációs felületük csökkenésével és a sebzések általi kórokozók bejutásának negatív hatása által. Ilyen esetben is kiváló választás az Amalgerol, hiszen segítségével fokozható a növények táplálékfelvétele, és ezáltal a vihar okozta károk utáni regenerálódás mértéke. Az olyan növényi hormonok, mint az auxin és gibberellin segítik a növények sebeinek gyógyulását, melyek serkentéséhez szintén hozzájárul az Amalgerol.

Kora tavasszal sokszor szembesülhetünk aszállyal, mely például a repce virágzására gyakorolhat negatív hatást. A csapadékhiány miatt az őszi kalászos növények, mint például a búza, nehezebben jutnak tápanyaghoz, így esetükben is fellelhetőek az aszály kedvezőtlen következményei. Az Amalgerol hatékonyan alkalmazható a vízhiány okozta stressz leküzdésére, hiszen fokozza a növények gyökérképződését, így közvetve támogatja a vízfelvételt.

Az Amalgerol hatékonyan alkalmazható megannyi növényi stressz kezelésére. Az adott stressz típusát és a kár mértékét minden esetben érdemes figyelembe venni, és annak megfelelő mértékben alkalmazni a készítményt. Ha nem biztos az adagolást illetően, forduljon hozzánk bizalommal.