Algafix - élőalgás mikrobiológiai lombtrágya!

2023.03.13.

Árpazöldítés algakészítménnyel

 

 

Most nagyon aktuális a mindenhol sárguló árpáknak!

 

 

 

 

Hatékony 1 liter/ha dózisú Algafix® kezeléssel gyorsan, 1-2 hét alatt, kell kirántani az árpát a gombabetegség okozta kínlódásból!!!

 

 

Algafix® az élőalgás mikrobiológiai lombtrágya, amitől a növénye biztonságban lesz, jobban fejlődik és többet terem. 

 

A tengeri és az édesvízi algák kiemelkedő antioxidáns és sejttápláló hatása régóta közismert. Napjainkban a funkcionális élelmiszerek jelentős része legalább 2-3% algát tartalmaz. Az algák azonban nem csak az emberi szervezet működését segítik, hanem a termesztett növények fejlődésére és termésképzésére is kedvező hatással vannak. 

Az elmúlt évek kétségtelenül meggyőző kisparcellás és nagyüzemi kísérleti eredményei alapján az idei szezontól az AGRO.bio Hungary Kft. megkezdi az Algafix mikrobiológiai lombtrágya forgalmazását, amely  a Chlorococcales rendbe tartozó Scenedesmus obtisausculus mikroalgát-, makro- és mikroelemeket valamint az algasejtek által termelt növényi hormonokat tartalmazó, fotofermentációs technológiával előállított tenyészet. 

Ezek az algák értékes növényi hormont, kinetint termelnek, amelyek részben kikerülnek a sejtjükből és a készítményből a levelekbe szívódnak, másrészt miután elpusztultak a növény a sejtjükben lévő hormonokat is felveszi. A hormonok mellett számos fehérje és zsírsav is szerepet játszik az Algafix-ben lévő algák növénytámogató hatásában.

 

 

 

Az ábrák az Algafix kezelések időzítését mutatják a három legnagyobb felületen termesztett szántóföldi kultúrában. Az adag kétszeri kezelés esetén kezelésenként 1-1 liter/ha. Ha csak egy Algafix-es kezelést tervezünk, akkor a hektárdózist célszerű 2 literre növelni.

 

     

 

 

Daoda Zoltán

szakmai igazgató

AGRO.bio Hungary Kft.

Marketing anyagok