Termésbiztonság+termőképesség

2014.07.16.

A BactoFil® technológia a tavaszi vetések jelentős támogatója, amely a termésbiztonság növelésével és a termőképesség fokozásával járul hozzá az eredményes gazdálkodáshoz.

A BactoFil® A10 és B10 talajbaktérium készítmények egészséges és gyors gyökér- és ezáltal növényfejlődést biztosítanak, hozzájárulva ezzel a termésbiztonság és a termőképesség fokozásához. Komplex hatásuk dióhéjban a következő:

- egyenletes tápanyagellátás,

- talajfertőtlenítés, növényihormon bioszintetizálás,

- talajszerkezet-javítás.

A BactoFil® kompéex hatású talajbaktérium készítményekben lévő törzsek egy része megköti a levegőben lévő nitrogént, mások feltárják a talajban lévő - a növény számára felvehetetlen - foszfort és káliumot. Ezáltal 80 kg/ha N, 35-35 kg/ha P és K műtrágya hatóanyaggal egyenértékű növénytápláló hatást biztosítanak. Ez komoly műtrágyaköltség megtakarítást jelent.

BactoFil® termékcsalád

A BactoFil® termékek más törzsei visszaszorítják a talajban lévő kórokozókat, ezáltal egyrészt a csírázó növény egészséges fejlődését segítik, másrészt csökkentik a talajban telelő kórokozók fertőzési nyomását. Ez a tény a BactoFil®-lal kezelt termőtalajon fejlődő növény jobb ellenállóképességével együtt a gombaölő szeres védekezések számának a csökkentését, vagyis növényvédőszer megtakarítást jelent.

A BactoFil®-lalkezelt, életteli talaj javuló szerkezete miatt kisebb ellenállást fejt ki a talajművelő eszközre, ezért a BactoFil Technológia 2 éves használata után - eredendően kötött talajon - a talajművelés üzemanyag felhasználása akár 25-30%-kal csökkenhet.

A BactoFil mikrobiolgiai készítményekkel kapcsolatos részletes információkért forduljon bizalommal az AGRO.bio területileg illetéses képviselőjéhez.

Marketing anyagok