A napraforgó sikeres indításának titka

A talajban több 10 ezer forint hever gazdátlanul

2015.03.12.AGRO.bio

A napraforgó leggyakoribb előveteménye a kalászos vagy a kukorica. Mindkét kultúra esetében jelentős szármaradványokkal számolhatunk. Ha a talajt a BactoFil® B10 prémium talajbaktérium-készítménnyel kezeli, hektáronként akár több tízezer forint értékű hatóanyagot is feltárhat.

1. Tápanyagutánpótlás

A BactoFil® B10 –ben lévő hét baktériumtörzs közül kettő (Bacilus megaterium, Bacilus subtilis) lebontja az elővetemény szármaradványait, míg a többi törzs a növény számára felvehetővé teszi a nitrogént, illetve segíti a légköri nitrogén megkötését.

A napraforgó esetében a foszfor és a kálium mennyisége áll a legszorosabb összefüggésben a termésnövekedéssel. A foszfor- és káliumtartalmú műtrágyák hasznosulása azonban maximum 35-50 % -os. A BactoFil® B10 technológiába állítása jelentősen javítja a tápanyagok hasznosulását, ami elérheti akár a 80-90 % -ot is, továbbá a talajban kötött, a növények számára a felvehetetlen foszfort és káliumot újra felvehető formába hozza! 

Tekintse át, milyen mennyiségű és értékű* tápanyagokat tartalmaz az aratás után ottmaradó napraforgó, illetve kukorica gyökér és szármaradványa. Ennek feltárásában jelentős szerepet játszik a BactoFil® B10.

P_K_hasznosulási táblázat

*2015. márciusi nagykereskedői árakon számolva

Hosszabítva akciós slider

Az akció részleteit itt olvashatja.

2. „Talajfertőtlenítő” hatás

Az idei év eddig rengeteg csapadékot hozott, amely számos problémát vet fel. A túlságosan nedves talajokon, megfelelő hőmérséklettel párosulva a fehérpenész (Sclerotinia sclerotiorum) súlyos, akár 100 %-os növénypusztulást is eredményezhet. 

Mi tehetünk?

A BactoFil® B10 egyik baktériumtörzse – a Pseudomonas fluorescens intenzíven vonja el a vasionokat a fonalas gombák elől, így a fehérpenész elől is, ezáltal szaporodásuk és fertőzési potenciáljuk is csökken. 

Napraforgó_győkér

Hajdúnánás, Nánás-gépker Kft. Réti területen, réti talajtípuson

3. Hormontermelés, talajjavítás

A BactoFil® B10 baktériumtörzsei hormon- és vitamintermelés szempontjából is jelentős támogatást jelentenek a csíranövény számára. A szármaradványok poliszacharidjainak elbontásával és ezzel párhuzamosan a talajkolloidok építésével hozzájárul talaj szerkezetének, vízháztartásának javításához, ami elengedhetetlen akár extrém csapadékos, akár extrém szárazság idején.

Napraforgó_Baracs

Marketing anyagok

Kapcsolódó galériák