CuproTonic

A réz, ami aranyat ér!

2018.05.07.AGRO.bio

A réz szerepet játszik a fotoszintézisben, valamint biztosítja a klorofill működését. Más élettani folyamatokban pl. a fehérjeszintézis is elengedhetetlen a jelenléte. Hiányában a levélcsúcsok kifehérednek, a virágzás károsodik.

A réz, ami aranyat ér!

Réz- és cinkhiány megelőzésére, valamint a növények ellenálló képességének fokozására alkalmas lombtrágya. Egyedi formulációjának köszönhetően biztosított a növények számára a tápanyagok gyors és maradéktalan felvétele.

 

A réz-, és cink ionokat glükonsav komplexben tartalmazza, amely könnyen felvehető és gyorsan szállítódik a növény minden részébe. A termék levélen és gyökéren keresztül is felvehető a növény számára.

Összetétele: 72 g/l Cu, 14 g/l Zn

 

A réz és cink a növényekbe való könnyű bejutását a hiánytünetek hatékony megelőzéséhez a glükonát (cukormolekula), mint kelátképző biztosítja.

A beteg növényi sejtek energiaigénye jóval magasabb, mint az egészségeseké, amit a növény cukor felvételével igyekszik kielégíteni. Az így felvett réz- és cink mennyisége a növények számára még optimálisak, de a kórokozóknak már toxikus szintet jelent. A CuproTonic nem növényvédő szer, és nem helyettesíti a réztartalmú gombaölő szereket, de támogatja hatásukat.

 

A CuproTonic előnyel:

  • Fokozza a növények ellenálló-képességét
  • Intenzív fotoszintézist biztosít
  • Támogatja a gombaölő szerek hatékonyságát
  • Glükonát formában lévő réz és cink jobb hatékonyságot mutat, mint a szulfát alapú készítmények (diagram)
  • Növényvédő szerekkel jól keverhető

Felhasználás

Kalászosok: 1-2 l/ha a hiánytünetek megelőzésére 1 l/ha, kezelésükre 2 l/ha

Szőlő, gyümölcs: 2-3 l/ha

Zöldség:1-2 l/ha