VALAMI ÚJ - VALAMI RÉGI, AXIÁL NAPOK...

2011.03.18.

A 20 éves Axiál 3 napos szakmai programján az AGRO.bio Hungary Kft. is kiállított.

Az Axiál története kétségtelenül egy igazi magyar sikertörténet. 20 évvel ezelőtt egy házaspár elhatározta, hogy 100 ezer Ft-ból csinál egy céget és belevág a mezőgazdasági alkatrészkereskedelembe. 20 év alatt sokminden változott, de a házaspár még mindig együtt él és a cégük sacc ötvenmilliárdos forgalmú, megkerülhetetlen szereplője a magyar mezőgazdasági gépkereskedelemnek. Tegnap, ma és holnap 3 napos szakmai rendezvényen mutatják be a gépeiket és ünnepelnek együtt a partnereikkel. Egy standon az AGRO.bio Hungary Kft. is kiállított és fogadta a látogatókat szaktanáccsal és termékmintákkal. A képen a stand előtt három kiváló területi képviselő kolléga, balról Mátyás István, Péter Elemér és Dr. Kiss János.

Valami új, valami régi, valami kölcsönkapott és valami kék.

Nekem olyan érzésem volt ezen a nagyszerű rendezvényen, mint amikor egy házaspár 20 év után újra megrendezi a lakodalmát, ahova meghív mindenkit, akivel jó kapcsolatban van. A régi hagyomány szerint a menyasszony visel valami újat, valami régit, valami kölcsönkapott dolgot és valami kéket. Kedves Tisztelt Olvasók! Nem tudok jobbat, mint régi, új és kék dolgokat bemutatni itt:

A rendezvényen nagyon szép régi traktorokat is láthattak az érdeklődők. Ezek a kiváló gépek pöccre indulnak és nem csak szépek, de nagyon nagyon jók is. Persze több tonnás vasakat nem ezekkel kell húzgálni a szántóföldön, viszont intelmet adnak a mai gyártóknak arra, hogy a vasból célszerű olyan traktort csinálni, ami majd 20 év múlva is... meg 40 év múlva is... Valami azt súgja, hogy alul középen a kis sárgakerekű zöld béka, a szarvasos John Deere még nagyon sokáig traktor marad, mint ahogy ennek a gyárnak a későbbi-, a korszerű csúcsszuper termékei is nem csak a mának, hanem a jövőnek készülnek.

Valami kék... Ezzel a géppel bizony még én is kimerészkednék a földre permetelni. A színvilága mondjuk nem az én világom, viszont nem kell aggódni, hogy lerobban meg össze vissza szór, ami épp a csövön kifér.

Mint tudjuk, a permetezőgép az permetezőgép, a fúvóka meg nem szórófej. Lényeg a lényeg, hogy az Axiálnál tudják mi a jó. A jó permetezőgéphez jó fúvóka kell, az ALBUZ meg épp ilyen. A rózsaszín kerámiabetét engem egyrészt a kedvenc dolgomra emlékeztet, másrészt meg ez sokkal sokkal tovább jó, mint egy műanyag, hogy a rézről már ne is beszéljek, ami azért szép-szép, de kopik rendesen. Amúgy a kerámiabetétnek meg az ALBUZ fúvókának számos nagy előnye van, erről majd írok még a közeljövőben, hiszen most a permetelési szezon előtt elkélhet pár praktikus háttérinfó.