AGTOKÉMIA és TALAJTAN ONLINE

2011.03.04.

Elindult az AGROKÉMIA és TALAJTAN szakfolyóirat az interneten a www.aton.hu oldalon.

www.aton.hu

A fenti internetoldalon elérhető a 60 éves múlttal rendelkező Talajtan és Agrokémia szakfolyóirat online változata.

A múlt évben az MTA és az Akadémiai Kiadó nívódíjban részerítette az 1951-ben alapított és azóta a 60 év alatt 159 számban megjelent 3.150 közleményt tartalmazó 32.000 oldalon megjelent AGROKÉMIA ÉS TALAJTAN szakfolyóiratot. Immáron ezen hatalmas szakanyagot az érdeklődők egy jól szerkesztett internet oldalon is megtalálhatják.

Az első szám és a múlt évben megjelent folyóirat borírója látható a fenti képen. Az 500 példányban megjelenő tudományos szakfolyóirat nagyon nagy érték és csodálatos ajándéka a technika által nyújtott lehetőségeknek, hogy a 60 év "termése" bárki számára azonnal elérhető. A hatalmas anyag feltöltése folyamatosan történik és előreláthatóan a jövő évben fog véglegessé válni.

Akit érdekelnek a talajtan, az agrokémia, a talajbiológia és a talajbiokémia legjelentősebb tudományos közleményei, azoknak érdemes az interneten felkeresni a www.aton.hu oldalt. Ezt a részben az EU támogatásával magvalósuló kezdeményezést, illetve projektet a hazai agrár felsőoktatás 3 legjelentősebb helyszínén mutatják be a készítők, amelynek a plakátja itt látható.