KUKORICA - 6 : 3

2011.03.27.

A 6 és a 3 mágikus számok. Nekünk magyaroknak különösen. És a kukoricának is, ha talaj-baktériumos kezelésről és alapgyomirtásról van szó...

A magyar lebdarúgás, a magyar sport és a magyar nép ikonikus, emblematikus sikere a magyar labdarúgó válogatott 1953. november 25-én aratott győzelme az angolok felett. Az angolokat odáig 90 éve nem győzte le senki és az egész világ biztosan hitte, hogy az angolokat nem is lehet legyőzni. Az akkori angol sajtó már a mérkőzés előtt az évszázad meccsének nevezte - ahogy írták - az angol oroszlánok és a mágikus magyarok összecsapását. Ki is ment szépen úgy 105.000 néző a Wembley stadionba. Döbbenetes lehetett hallani a magyar játékosoknak, ahogy 105.000 ember zúgása moraja betölti a hatalmas arénát. És döbbenetes volt, ahogy Hidegkuti már az első percben... Aztán ő még a 22. percben is, majd harmadszor az 53.-ban. Puskás a 25. és a 29. percben rúgta a gólokat, Bozsik meg az 50. percben talált be az angolok hálójába. "A magyaroktól nem volt szégyen kikapni"- nyilatkozta a mérkőzés után Billy Wright, az angol csapat kapitánya. A visszavágón - erre már talán kevesebben emlékeznek - az angolok nagyon durván kikaptak. Egy hétre jöttek Magyarországra, majd 7:1-re mentek haza. A 6:3 immáron 58 éve nekünk egy szimbóleum. A siker szimbóleuma...

Hogy jön a kukoricába a 6 : 3?

A vetés előtt, vagy azzal egy menetben érdemes kijuttatni egy olyan talajbaktérium készítményt, amely 6 baktérium törzset tartalmaz. Ilyen termék a BactoFil A 10, amely egyedülállóan komplex hatással rendelkezik. A benne lévő természetes baktérium törzsek megkötik a levegő nitrogénjét és egyenletes N ellátást biztosítanak. A talajban lévő P és K feltárásával valamint mikroelemek biztosításával is táplálják a növényt. Növényi hormonokat, például indol-3-ecetsavat bioszintetizálnak és ezáltal a kezelt területen gyorsabban és egyenletesebben növekednek, fejlődnek a növények. Gátolják a talajban lévő kórokozók szaporodását, ezáltal egészséges talajkörnyezetet biztosítanak, ezzel is segítve a növény fejlődését.

A kukorica kelése előtt, vagy nem sokkal az után olyan gyomirtószerrel érdemes elvégezni az alapgyomirtást, amely 3 kiváló hatóanyagot tartalmaz. Egy ilyen kezelés biztosíthatja ugyanis, hogy a gyomok széles skáláját hosszú időre ki tudjuk kapcsolni a területen. Kakaslábfő, muhar-félék, libatop, disznóparéj és még számos gyom sanyargathatja a kis kukoricát és behozhatatlan termésveszteséget okozhat már a 6-8 leveles állapotban. Nézzék meg Tisztelt Olvasók a képet, hogy néz ki a terület ott, ahol elzárták a permetezőgépet. Ne legyenek csalóka reményeink. Egy fecske nem csinál nyarat és egy - még oly kiváló - gyomirtószer hatóanyag nem valószínű, hogy lefedi a széles gyomspektrumot és tartósan védi a kukoricát. Lehet kevergetni, meg kutyulni, egy kicsit ebből meg még egy kicsit abból, de aki biztosra megy és tiszta kukoricát szeretne, az bízza rá magát egy kiváló gyári összetételre.

Tehát 6 baktériumtörzs és 3 herbicid hatóanyag. És most egy apró (de nagyon nagyon lényeges) szakmai nüansz csak Önöknek:

A BactoFil nem csak a kukoricára hat. Minden kedvező hatását (jó kis tápanyag, kelesztő- fejlesztő hormon) élvezik a gyomnövények is. Ez lehet, hogy első olvasatra nem hangzik valami fényesen. Pedig ez egy nagyszerű előny. A BactoFil kezelés hatására a gyomok is szépen megindulnak és a gyomirtószeres kezelés egészen kiváló hatékonyságot produkál, mivel a gyomok a legérzékenyebb állapotukban találkoznak a hatóanyagokkal és kevésbé okoz hatékonyságcsökkenést az elhúzódó gyomkelés.

Kukorica 6:3. 6 baktériumtörzs - BactoFil A 10 - 3 herbicid hatóanyag... és az erőteljesen, gyommentesen fejlődő kukorica bizonyosan jól terem.