A RÁKBETEGSÉG ELLENI KÜZDELEMBEN EGY TALAJBAKTÉRIUM SEGÍT

2011.09.06.

A Clostridium sporogenes talajbaktérium a rákgyógyítás elsőszámú eszközévé emelkedett...

Még soha nem volt akkora visszhangja egy rákkutatással kapcsolatos bejelentésnek, mint tegnap, szeptember 5-én az angliai York-ban. Szinte minden internetes hírportál címoldalon hozta a DailyMail által készített riportot, hiszen a tömör tumorok sikeres gyógyítása még sohasem volt ennyire elérhető közelségben.

A képen Nigel Minton a Nottinghami Egyetem alkalmazott molekuláris mikrobiológia professzora, aki annak a kutatócsoportnak a vezetője, amelyik egy talajbaktérium által valódi áttörést ért el a rákkezelésben. Meg kell jegyeznem, hogy az egyik munkatársa egy magyar hölgy, Kovács-Simon Andrea, aki amúgy a szintén angliai Exeter egyetemen dolgozik.

Az a helyzet röviden, hogy a Clostridium baktériumok (a kis zöld pösszenetek) elég régi motorosok itt a Földön. Már akkor itt voltak, amikor a légkör sem alakult még ki, úgyhogy nem is nagyon igénylik a levegőt, sőt, nem is nagyon szeretik. Vannak közöttük kimondottan súlyos arcok, akik például nagyon durván hazavágják az embert, mint például a C. botulinum. Vannak kimondottan hasznosak is, akik a bioüzemanyag előállításban jeleskednek, és olyanok is, akiket eddig csak hírből ismert a tudomány. Ilyen baktérium a Clostridium sporogenes, amelyik eddig szépen meglapult a talajok mélyebb rétegeiben. Nem sok vizet zavart eddig, most viszont szinte az emberiség megmentőjének köntösében díszeleghet.

Az van, hogy ha ezt a baktériumot egy tömör tumoros rákbetegbe injektálják, akkor szétterjed a szervezetében, de csak az olyan helyeken szaporodik és marad fönn, ahol nagyon kevés az oxigén. A tömör tumorok éppen ideális helyek a C. sporogenesnek, amely ráadásul belefog bizonyos anyagok kiválasztásába. Aki ismeri a BactoFil termékeket, az tudja, hogy az azokban lévő törzsek is termelnek anyagokat (növényi hormonok, talajfertőtlenítő hatású anyagok stb.), amelyek nagyon jók a növényeknek, de ez a C. sporogenes egy igazán különleges enzimet is kiválaszt. Nem bonyolódnék bele, hogy mi ez a fehérje, de a lényeg az, hogy a talajbaktérium tumorba való felszaporodása után egy olyan anyagot juttatnak a beteg szervezetébe, amely úgynevezett inaktív rákgyógyszer és éppen a C. sporogenes által termelt enzim aktiválja. Ez azt jelenti, hogy abszolút célzottan tudják kezelni a tumort, minimális mellékhatással.

A gyógyszerelőállításban 2 év egy szempillantás. 2 éven belül Hollandiában a Maastrichti Egyetem klinikáján meg fogják kezdeni a gyógyítást ezzel a módszerrel.

Mindez abszolút megerősítette a kutatókat abban, hogy nagyon nagyon kell figyelni a talajra, a Föld biodiverzitásának legnagyobb tárházára, hiszen az az emberiség sorsát alapvetően meghatározó értékeket rejt.