MOST ÉRDEMES ALGAFIX-et HASZNÁLNI A GABONÁKBAN

2013.04.26.

Szépek a gabonatáblák. Algafix kezelés után még szebbek lesznek. Teremni pedig jóval többet fognak...

Bácsbokod határában (Bács-Kiskun megye) Dudás György területi képviselő készítette a fenti képet, amelyen Drobits Sándor gazdálkodó 10 hektáros búzatáblájának egy részlete látható. A BactoFil (baktériumtrágya) termékeket már sikeresen használó termelő, bölcs gazda módjára próbaképpen lekezelt egy 2 hektáros területet a táblán Algafix mikrobiológiai lombtrágyával (levéltrágya). 2 héttel a kezelés után markáns különbség látható mind a levélszín, mind a sűrűség vonatkozásában.

Az élő zöldalgákat tartalmazó mikrobiológiai lombtrágya egyedülálló hatásának köszönhetően vitalizálja a kezelt növényt, gyorsítja annak fejlődését és fokozza a stresszhatásokkal (biotikus és klimatikus) szembeni természetes ellenálló képességét.

Az, hogy Drobits Sándor ezen látvány után a hamarosan kikelő kukorica és napraforgó tábláit is kezelni fogja Algafix-el, az nem kérdés. A régi rómaiak is tudták, hogy "simile similis gaudet" vagyis a hasonló a hasonlót szereti. A természet a természetes megoldásokat szereti. A termesztett növények termésbiztonságát az innovatív mikrobiológiai készítmény egészen más módon támogatja, mint a vegyipari-kémiai lombtrágyák. A következő két hétben kijuttatott Algafix (levéltrágya) kezelés kétségtelenül megtérülő befektetés lesz.