AGRYA - VIDÉK KALAND az AGRO.BIO TÁMOGATÁSÁVAL

2013.06.08.

Az AGRYA - a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetságe újra elindította a Vidék Kaland nevű programját.

Az AGRIA, vagyis a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége által szervezett egyik program a Vidék Kaland, amelynek az a célja, hogy városi fiatalok megismerjék a vidéki életet és belekóstoljanak a vidéken élő szintén fialal gazdálkodók - fogadó gazdák - mindennapi munkájába.

Ezt a programot a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat mellett az OTP Bank, az AXIÁL, a Syngenta és természetesen az AGRO.bio Hungary Kft. támogatja.

Június 7-én volt a program nyitánya illetve a felkészítő nap, ami azt jelentette, hogy a résztvevő városi fiatalok, vagyis a "Vidék Kalandorok" Kecskemét határában a Hegedűs tanyán szerezték meg az alapvető munkavédelmi és szakmai ismereteket, amelyek a vidéki léthez szükségesek. A program ezen része a stílusosan a Hegedűs tanya csűrjében volt, raklap asztalokon és szalmabála székeken. A kép előterében az asztalon látható poroltó pont azért volt ott, mert egy képzett oktató elmagyarázta, hogy ha netalán kigyullad valami, hogyan kell a tüzet eloltani. A poroltó mellett a gránitszürke kabátos sötéthajú hölgyről azt hittem, hogy a halhatatlan Audrey Hepburn...

... később rájöttem, hogy maximum a reinkarnációja, mert amúgy a Hír TV sztár-riportere, aki nagyon jó érzékkel. a lobogó Algafix-es (levéltrágya) és BactoFil-os (baktériumtrágya) zászlók előtt interjúvolta az AGRYA elnökét, Dr. Mikula Lajost.

Az elméleti okítás után a kalandorok csoportokra oszlottak és sorban megnézték a vidéki munka eszközeit és a munkafolyamarokat, a boronától a csirkeetetésen át a trágyahordásig. A fenti képen a háttérben az egyik csoport a kiállított gépeket nézi meg.

A Vidék Kaland programról részletes információk EZEN A LINKEN.