TÖBB, MINT BACTOFIL "GYÁRLÁTOGATÁS"

2011.02.18.

Az AGRO.bio Hungary Kft. 10 éves történetében már hagyománynak számít, hogy rendszeresen bemutatjuk a Tisztelt Érdeklődőknek a BactoFil előállítását.

Az AGRO.bio Hungary Kft. már harmadik éve rendszeresen lehetőséget biztosít a partnereinek, hogy megnézhessék a BactoFil termékek gyártását és bepillantást nyerjenek abba a magas szintű gyártási és minőségellenőrzési folyamatba, amely akár humángyógyászati termékek előállítását is lehetővé tenné. A budapesti Berlini Parkban (korábban Gyögyszerkutató Intézet) található üzem megtekintése mellett - partnereink örömére - a kutatási projektek helyzetével és eredményeivel is megismertetjük a résztvevőket. Most, mivel idén a 10 éves évfordulóját ünnepli a cég, kihasználtuk a találkozás lehetőségét arra is, hogy egy rövid összefoglaló erejéig bemutassuk a "fenntartható mezőgazdaság szolgálatában" töltött 10 év legfontosabb eseményeit. Ezt az összefoglaló előadást Márton Balázs, az AGRO.bio Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tartotta.

Daoda Zoltán, a cég szakmai igazgatója előadásában azt mutatta be a résztvevőknek, hogy a 10 év alatt hogyan sikerült bevezetni 10 terméket a piacra és melyek voltak azok a markáns szakmai momentumok, amelyek jelentősen hozzájárultak a BactoFil termékek piaci sikereihez.

A kutatási projektek vezetője Dr. Kárpáty Éva előadásában bepillantás nyújtott a kutató-fejlesztő munkába.

A gyártási és minőségellenőrzési folyamat bemutatását szokás szerint Dr. Erdélyi Balázs tartotta, aki nagyon közérthető módon tudja ismertetni a résztvevőkkel a meglehetősen bonyolult mikrobiológiai megoldásokat. Ismertetője után - szokás szerint - nem maradt kétség a megjelentekben azt illetően, hogy a BactoFil gyártása abszolút csúcstechnológiával történik és a gyárból kikerülő termék maximálisan megfelel a legszigorúbb minőségi követelményeknek.

A program végén Dr. Kutasi József adott bepillantást a kutató fejlesztő labor munkájába. A sok sok izgalmas szakmai információ mellett szerintem az volt a legérdekesebb, amikor mindenki megnézhette a körbeadott petricsészékben a BactoFil termékekben található egyes baktériumtörzseket.

A rendezvény szakmai programja európai uniós társfinanszírozással a KMOP-1.1.1.-08/1-2008-0042 és KMOP-1.1.1.-09/1-0023 projektek támogatásával valósult meg.